Mini Jacqueline met Maxi Menno
Bij de tijd

4 mei: Mini-en-megatrots-dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline
Ancona

Petit and Proud Day noemen Engelstaligen het. Een dag waar de kleintjes van de wereld (inclusief ondergetekende) even vooraan mogen staan. Kunnen we eindelijk ook eens wat zien.

Altijd op de grond zitten bij een groepsfoto en in het midden op de achterbank van een auto. Op reportage naar een middelbare school gaan voor de krant en in je kraag worden gegrepen door de conciërge omdat hij vindt dat je een telaatbriefje moet halen of door een trambestuurder erop gewezen worden dat het voordeliger is om met een roze strippenkaart (in de tijd voor de OV-kaart reden volwassenen met een blauwe strippenkaart en kinderen en bejaarden met een roze) te reizen. Allemaal echt gebeurd en bij dat laatste voorbeeld hoop ik nog echt ook dat de ongetwijfeld zeer attente man mij voor een kind aanzag en niet een bejaarde...

Voordeeltje

Kortom: klein zijn is niet altijd leuk. En dan hebben we het nog niet eens over dat je naar alles moet vragen wat op de bovenste supermarktschappen staat, je tegen het autostuur aan geperst moet zitten om bij de pedalen te komen en je een stijve nek krijgt als je met niet-verticaal-beperkten een praatje maakt.

Feestdag

Maar dat is nog altijd beter dan mensen die het wagen om door hun knieën te gaan. O ja, maar daar hadden we het níet over. Vandaag is een feestdag! Een dag om fier te zijn op ons formaat! Zo zijn er ook veel voordelen voor mensen onder de 1 meter 63. Zoals met je hele hoofd op een foto staan bijvoorbeeld...

11 Facts Of Life For People Under 5’3”

Anderen lazen ook: Bij de tijd: alle dagen en die betekenis van die dag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren