Foto: Pixabay

4x alcoholvrije cocktails voor NYE

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Ga je met oud en nieuw naar een feestje? Dan is het leuk om te proosten met een mooi drankje in je handen. Met deze alcoholvrije cocktails maak je zeker indruk.

1. Frambozen Mojito

1

Ingrediënten voor één cocktail:

- Drie ijsklontjes
- Twee schijfjes limoen
- Frambozenlimonade
- Sprite
- Munt
- Verse frambozen

Doe de ijsblokjes en limoenschijfjes in het glas. Schenk er daarna twee eetlepels limonade bij en meng dat aan met sprite. Niet te snel, want dan gaat het te veel bruisen. Doe daarna de verse frambozen en de muntblaadjes erin. Laat de cocktail even vijf minuten staan en dan smaakt-ie nog lekkerder. Bron: ramandanrecepten.nl.

 

2. Moscow Mule

2

Ingrediënten voor één cocktail:

- Twee schijfjes limoen
- Sap van een halve limoen
- Ginger ale
- Tonic
- Kaneelstokje
- Steranijs
- Munt
- Ijsblokjes

Vul een laag glas met de schijfjes limoen, ijsblokjes, het kaneelstokje, het anijssterretje en een takje munt. Doe het limoensap met de ginger ale in een shaker en shake erop los. Schenk dat ook in het glas en vul het aan met tonic. Op een sprankelend nieuwjaar! Bron: libelle-lekker.be.


3. Pina Colada
3

Ingrediënten voor één cocktail:

- Handje ijsblokjes
- Kokosmelk
- Ananassap
- Kersjes

Vul de cocktailshaker met de ijsblokjes, de kokosmelk en de ananassap. Schud dat tien seconden door elkaar. Niet te lang, want dan smelt het ijs. Schenk het drankje in een mooi glas en garneer met de kersjes. Bron: flyingfoodie.nl. 

4. Ombre grapefruit 

4

Ingrediënten voor één cocktail:

- Pompelmoessap
- Sprite
- Grenadine limonade
- Ijsblikjes

Giet het pompelmoessap in je glas, zodat het mooi oranje wordt en vul het glas met sprite. Als laatste schenk je de limonade erbij, zodat onderin een mooie donkere kleur ontstaat. Doe dit heel voorzichtig, zodat het niet in elkaar overloopt! Deel het drankje daarna snel uit, voor het mooiste effect. Dit is hét perfecte drankje om om twaalf uur mee te proosten! Bron: fashionista.flair.be.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zo wordt oud en nieuw wereldwijd gevierd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren