Bij de tijd

6 februari: Doodledag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Hoezo, je steekt er niks van op als je de hele dag tekeningetjes in je schrift krabbelt? Creatieve ontwikkeling is óók belangrijk. Vandaag mag geen docent jou terechtwijzen, want het is Doodledag, dus doodlen mag.

In 7Days lees je vandaag een interview met een fulltime 'doodelaar'. En nee, dat is niet iemand die de hele dag doedelzak speelt. De Tsjechische Kristián Mensa (17) maakt grappige tekeningetjes, liefst met behulp van alledaagse voorwerpen zoals een schaar, kam of vork. Zijn instagramaccount mr.kriss, waar hij iedere dag minstens één nieuwe doodle plaatst, heeft al meer dan 3000 volgers. De perfecte inspirator dus voor je eigen Doodledag!

Klieder 's ochtends op je gekookte ei, maak met oogpotlood een doodle op je wang of teken op iedere vingertop een smiley om je emoties vandaag mee uit te drukken. Kras dat S.O., waar je de antwoorden toch niet van weet, vol met je creatieve oprispingen. En plaats al je doodles op Instagram of Twitter met hashtag #doodledag. 

Als je Kristián een mailtje stuurt vertelt-ie je misschien wel het geheim van deze tekening. Ooit geweten dat USB-kabels op en top Brits zijn?

 

Als Kristián het koud heeft fantaseert-ie gewoon een voetstoof in de grond.Avocado's. Buitenaards lekker. 


De kaboutertjes hebben m'n iPod gejat! 


Soms stribbelen Kristiáns fantasiefiguurtjes een beetje tegen. 


Kristián maakte speciaal voor ons een 7Days-doodle. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren