Vooroordelen over Nederland

6 vooroordelen die je als Nederlander vaak hoort

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
3FM
Tussenuur

Russen drinken veel. Engelsen zijn megabeleefd. Fransen vinden alleen hun eigen land geweldig. Iedere nationaliteit heeft te kampen met nogal wat vooroordelen.

3FM Tussenuur maakt een lijstje: de mogelijke ideeën van je nieuwe vakantievriendjes op de camping over ons land.

1. We kijken, maar kopen niks

We zijn niet bepaald de favoriet van de opdringerige verkopers die de domme toerist stuiterballen en discostokjes willen aansmeren. Blijkbaar staan we bekend als enorme gierigaards waar Dagobert Duck nog iets van kan leren.

2. We hebben geen eigen gerechten

Hagelslag? Boerenkool met rookworst? Pepernoten? Nee, deze delicatessen zijn niet zo bekend als de pizza of een croissantje, maar soms lijken buitenlanders te denken dat de Hollandse keuken helemaal niet bestaat. Het enige wat wij volgens hen eten is onze eigen Hollandse kaas, die dan wél weer bekend is. Excuse-moi?

3. We praten heel erg hard

Blijkbaar kunnen Nederlanders nogal eens van zich laten horen. Vooral in de stiltecoupé in de Thalys wordt dat niet bijzonder gewaardeerd.

4. We wonen allemaal in Amsterdam en roken wiet 

Veel buitenlanders denken bij Nederland niet veel verder dan onze prachtige hoofdstad. Sterker nog, het lijkt bijna wel alsof ze vergeten dat er nóg meer bestaat buiten de Dam. En mede daardoor nemen ze ook al vlug aan dat we allemaal in de ochtend langsgaan bij de bakker, de slager én de coffeeshop.

5. We zijn té direct

Nederlanders zeggen nogal eens waar het op staat en daar moeten buitenlanders wel eens aan wennen.

6. We dragen nog steeds klompen

Natuurlijk, want het zit ook mega comfortabel...

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Chinese toeristen: de 7 grootste irritaties of Fotograaf tovert grappige figuurtjes in toeristische trekpleisters.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren