7x kijken

7 hartverwarmende animatiewezens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lotte
Stegeman

Sinds deze week draait Big Hero 6. En vraag je het filmrecensent Jelger, dan heeft die film z'n sterren bijna volledig te danken aan 'zorgzame airbag' Baymax. Het alleraandoenlijkste animatiekaraker ooit? Nou, hij moet wel wedijveren met minimaal zes ijzersterke concurrenten.

1. Minions
Een geel pilletje, daar is weinig aan. Maar trek zo'n langgerekte bal een tuinbroekje aan, geef hem één of twee ogen en een geinig accent en de halve wereld ligt in katzwijm. De klunzige,  zachtaardige minions uit Despicable Me zijn wereldwijd zo populair dat ze dit jaar nog hun eigen spin-off krijgen. Wie geen zin heeft om te wachten, kan zijn tijd vullen met een enorm YouTube-arsenaal aan leuke korte filmpjes. Zoals dit exemplaar: 

 

Minions - Banana 14:20 mins

2. Baymax
Een witte blob, twee zwarte bolletjes met een streepje ertussen. Meer is Baymax niet. En toch val je als een baksteen voor deze hilarische wandelende airbag. De opblaasrobot maakt Big Hero 6 de moeite waard. Hij is geen robot die soepel beweegt, snel en sterk is en voor alles een oplossing heeft. Maar zijn overmatig goede bedoelingen en onhandigheid maken hem onweerstaanbaar. Vooral als zijn batterij bijna op is, hij als een dronkaard rondstruikelt en een kat begint te aaien: 'Haaairy baby *hik* haairy baby.'
 

"Discovery" Clip - Big Hero 6

3. Wall-E
Niemand kan zó intens droevig kijken als Wall-E, het hartverwarmende robotje (Pixar) dat de ondankbare taak heeft om afval samen te persen. Piepend en krakend roetsjt hij eenzaam met zijn roestige rupsbanden over de nagenoeg verlaten aarde. Maar gelukkig, daar komt Eva: een blitse meisjesrobot. Zijn ogen glanzen weer en samen gaan ze op pad. Er gaat van alles mis door zijn houterige gekluns, waarna hij die trieste blik weer uit de kast trekt en je onmiddellijk een brok in je keel krijgt. Bijzonder wat een geanimeerd bonkje schroot allemaal kan oproepen. 
 

Evaaaa Wall-EEEE

4. Puss in Boots
'I will never forget you. You are the love of my life… …As are you, and, uh, you, and, oops, you, and I, uh, I don't know you but I'd like to.' Eigenlijk is het best een vervelende blaaskaak, die kater uit Shrek die wegens enorme populariteit ook z’n eigen film kreeg. Een vervelende Don Juan, met stoere praatjes. Maar dat vergeet je meteen zodra hij – kat in het nauw – zijn act opvoert. Hoed in de hand, de ogen groot, groter, steeds groter opgeslagen naar zijn vijand. Die van vertedering vervolgens reddeloos verloren is. 
 

Puss & boots cute look

5. Gingerbread Man
'It looks like we're up chocolate creek without a Popsicle stick!' Nog een ster uit de Shrek-films. Dit koekje dreigt vaak vergeten te worden. Logisch, want veel meer dan een bijrol en een eigen kerstfilmpje heeft de arme ziel nooit gekregen. Maar oh, wat zouden we graag willen dat hij z'n eigen spin-off kreeg. Gingerbread Man is ondanks zijn absurde bloedirritante stemgeluid, zijn breekbare lijf en korzelige karakter een grote held… op sokken. 'Eat me!' 'No, not the buttons. Not my gumdrop buttons!'
 

Gingerbread in Shrek

6. Olaf
'Wooow… So this is heat? I love it.' Sneeuwpop Olaf uit Frozen wil maar één ding: warmte voelen. Hij houdt van warmhartige knuffels, de brandende zomerzon en vuur. Althans, dat denkt hij. Met zijn grote tanden, enorme neus en bouwpakketlichaam is hij de absolute komische noot in Frozen. En dat niet alleen. Want wat is er nou hartverwarmender dan een sullige sneeuwpop die wil smelten voor zijn vrienden? Daar wordt zelfs het meest chagrijnige ijskonijn een beetje warm van.
 

Frozen-Olaf all moments

7. Dory
'Hey mister Grumpy Gills… When life gets you down, you know what to do?... Just keep swimming, just keep swimming', zingt Dory in Finding Nemo tegen Nemo's vader Marlin. Volgend jaar komt het vervolg op de populaire film uit: Finding Dory. Niet voor niets gaat die over de vergeetachtige blauwe vis. Haar naïeve vrolijkheid werkt aanstekelijk, ze spreekt walvis en haar falende geheugen is voer voor veel grappen. Als je op YouTube de beste Dory-momenten terugkijkt, wil je meteen Finding Nemo weer aanzetten. 

Best moments of Dory - Finding Nemo


Zin in meer filmlijstjes? Alle eerdere afleveringen van de Filmrol-rubriek kun je hier teruglezen.
 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten