7x kijken

7 keer Eddie Redmayne

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lotte
Stegeman

Voor koelbloedige types die tijdens het kijken van The Theory of Everything niet meermaals in huilen uitbarstten, is de aandoenlijke 'acceptance speech' van Eddie Redmayne tijdens de Oscar-uitreiking misschien alsnog een breekpunt. De acteur kreeg een verdiende Oscar voor zijn glansrol van Stephen Hawking. Wil je meer van hem zien? Hier de zeven op IMDB hoogst gewaardeerde films waar hij een behoorlijke rol in speelde.

1. The Theory of Everything (IMDB: 7,8)

De film over de wereldberoemde wetenschapper Stephen Hawking met ALS, waar Redmayne zijn Oscar mee binnenhaalde. De acteur doet je geloven dat hij zelf aan de ziekte lijdt, zo goed kruipt hij in de huid van Hawking. 'Hij spéélt geen optimistische, verlamde grapjas, hij ís hem', schreef recensent Malou treffend.

The Theory of Everything - Official Trailer #2 (Universal Pictures) HD

2. Les Miserables (IMDB: 7,7)
Zingen kan-ie ook al. Dat bewees Redmayne in Les Miserables. In deze musical, waarin dus alles gezongen wordt, speelt hij een jonge opstandeling tijdens de Franse revolutie die verliefd wordt op Cosette. Zij is de pleegdochter van hoofdpersonage Jean Valjean, die na negentien jaar cel voor het stelen van een brood onder een valse naam burgemeester van een klein stadje wordt.
 

Les Miserables - Empty Chairs at Empty Table (with subtitles)

3. My Week with Marilyn (IMDB: 7)
'She breaks hearts. She wil break yours.' De 23-jarige Colin Clark (Eddie Redmayne) schopt het in My Week with Marilyn tot de vertrouweling van de wereldberoemde filmster Marilyn Monroe (Michelle Williams). Iedereen waarschuwt hem om op te passen voor de blonde diva. Maar de kwajongensachtige Colin wuift alle adviezen weg. Als kijker wil je hem maar al te graag troosten als blijkt dat ook hij de actrice niet vast weet te houden.
 

My Week With Marilyn Trailer [HD]

4. The Yellow Handkerchief (IMDB: 6,8)
De twee eenzame tieners Gordy (Redmayne) en Martine (Kristen Stewart) komen tijdens een roadtrip een man tegen die zich na zes jaar in de gevangenis een weg terug naar huis worstelt. Ze geven hem een lift. Onderweg komen de nerderige Gordy, rebelse Martine én ontheemde Brett tot een hoop nieuwe inzichten over zichzelf en elkaar. Gordy: 'Shit, everyone’s afraid of me. I've never hurt a flee.'
 

"The Yellow Handkerchief"- Obsession clip

5. The Other Boleyn Girl (IMDB: 6,7)
Tja, het zal geen toeval zijn dat Redmayne regelmatig opduikt in historische films. Hij heeft er het hoofd én het accent voor. Dit kostuumdrama gaat over de twee Boleyn-zusjes die gedwongen werden te strijden om de hand van de beruchte middeleeuwse vrouwenverslindende Koning Henry VIII. Redmayne speelt de arme William Stafford, die zijn grote liefde gedwongen afstaat aan de koning. 'If you came with me, I would never betray you or take you for granted.'

6. Glorious 39 (IMDB: 6,5)
De Tweede Wereldoorlog staat op het punt van uitbreken. Maar de deftige familie Keyes poogt zo lang mogelijk op dezelfde manier te kunnen blijven leven. Dan ontdekt de oudste (geadopteerde) dochter Anne geheime opnames in een van de gebouwen op het landgoed. Ineens is het perfecte, veilige leventje op het Britse platteland voorbij en lijkt niks meer zoals het was. Redmayne speelt Annes broertje Ralph.

Film : Glorious 39 Clip

7. Black Death (IMDB: 6,4)
Tijdens de eerste serieuze uitbraak van de builenpest in Engeland moet een jonge monnik erachter zien te komen hoe het zit met mensen in een klein dorpje die gek genoeg weer tot leven lijken te komen. In deze grimmige, bloederige film speelt Redmayne monnik Osmund. Carice van Houten had overigens het geluk als Langiva aan zijn zij te mogen spelen.
 

Black Death Trailer - Black Death Movie Trailer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten