Muziek

7 keer Lowlands

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Lowlands staat voor de deur, dus we zouden geen geschikter moment kunnen bedenken voor een overzichtje van wat daar speelt dan nu. Komt-ie! 

1. Het Australische Tame Impala kwam dit jaar met haar geweldige album Currents op de proppen. Nummer The Less I Know The Better werd omgedoopt tot 3FMmegahit, Eventually tot troetelkind van de muziekredactie van 7Days en laat ze nou nét een gloednieuwe clip hebben van het ook al prachtige Let It Happen.  


2. Lianne La Havas doet het verrekt goed dit jaar. Haar album Blood kwam binnen op 1 in de Album top 100 én werd Album van de Week op 3voor12 met haar 'jazzy folkpopliedjes met een twist'.


3. Het nummer Alright van Kendrick Lamar werd vorige maand gescandeerd door boze jongeren in de Verenigde Staten, nadat een Afro-Amerikaanse jongen hardhandig gearesteerd was. Lamar rapt over de onevenwichtige verhoudingen in de Verenigde Staten. Muziek met een lading! 


4. Django Django vult het gat tussen dance en pop, aldus de Volkskrant. Ook met hun tweede album Born Under Saturn gooide de band dit jaar hoge ogen. Luisteren maar! 


5. Shura had ons al bij Touch. Maar gelukkig blijft ze niet stilzitten! 


6. De optredens van Major Lazer zijn eigenlijk een must voor wie dit weekend naar Lowlands gaat, of je er  van houdt of niet. Denk: laserstralen, reggaeton-beats en veel schuddende billen!


7. Menig hart gaat sneller kloppen van All Time Low, maar de band is blijkbaar van plan er nog veel meer te veroveren, getuige hun albumtitel Future Hearts. Gelukkig doen ze tijdens hun tour ook Lowlands aan. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren