7 Lowlands-acts die je niet mag missen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Het festival-hoogtepunt van het jaar staat voor de deur: Lowlands! En ja leuk natuurlijk, dat LCD Soundsystem, Muse en Disclosure komen, maar dat weten we nu wel. Wat mag je nog meer niet missen?

1. Yuri van Gelder 
Huh, een sporter op Lowlands? Jazeker, sinds de turner het Olympisch dorp is uitgeknikkerd omdat-ie biertjes had gedronken, tonen de festivals zich van hun beste festivalkant. Zo liet Zwarte Cross meteen weten dat-ie dáár wel weer welkom was, net als vorig jaar. Dat ging toentertijd zo: 

Yuri van Gelder Zwarte Cross 2015 Production A.G.

Zondag mag Van Gelder op Lowlands laten zien wat we dit jaar hebben gemist op de Spelen. 

2. Roosevelt 
Hop, vlak voor Lowlands komt Roosevelt met zijn debuutplaat. Dat kan meteen worden gevierd want man, wat een fijne deunen! Met electropophelden als Hot Chip en Disclosure op hetzelfde label kan dat ook niet anders. 

Roosevelt - Colours / Moving On

3. Sevn Alias 
Begin van het jaar gonsde zijn naam al in Groningen, tijdens Eurosonic/ Noorderslag. Nu staat de Nederlandse rapper op een van de grootste festivals van 't land. 

Sevn Alias - Summer 16 (Prod. Beatcalculator)

4. Sigur Rós
Denken we terug aan Lowlands 2008, dan denken we aan Sigur Rós. Konden we nog maar héél even terug naar dat moment, daar tussen die volwassen kerels met baarden en houthakkersbloezen die stonden te huilen als baby's. Godallemachtig wat was het mooi. Laat je niet afleiden door hun LARP-achtige vertoning, deze IJslanders weten precies wat ze doen: hun melodische droomsounds récht in je ziel boren. Al willen we de verwachtingen natuurlijk niet al te hooggespannen maken.   

Sigur Ros - Hoppipolla (Lowlands 2008)

5. Izzy Bizu
Izzy Bizu zorgt voor vertier van de luchtige, vrolijke soort. En als we de weersverwachting mogen geloven heeft ze ook het zonnetje mee.  

Izzy Bizu - Skinny (Rooftop Sessions)

6. Jack Garratt
Als we de kans krijgen om Jack Garratt te tippen, pakken we die. Deze man heeft geen toelichting meer nodig, hooguit een clipje als slot-statement:

Jack Garratt - Worry - Berlin Sessions

7. Biffy Clyro
Ondergetatoeëerde lijven, rondspetterend zweet en snerende gitaren. Wat wil een mens nog meer? Gelukkig heeft Lowlands, onder andere met de Schotse Biffy Clyro, ook aan je portie rock gedacht. 

Biffy Clyro - Howl (Official Video)

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren