7 originele Valentijns-uitjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Redactie
7Days

Heb je de aandacht getrokken van de liefde van je leven? Mooi! Maar kaartjes, bloemen en bioscoopbezoek voor Valentijnsdag, dat kennen we nou wel. Veel leuker is het om iemand te verrassen met een originele date. 7Days geeft 7 romantische uittips.

1. Valentijns-theaterworkshop 
Ze zijn al tijden dood of hebben nooit bestaan, maar nu kun je toch even met ze praten. Deze workshop biedt speeddates met o.a Romeo en Julia, Cleopatra en de Grote Boze Wolf. Verder krijg je les in acteren en improviseren.
Amersfoort, 19:30 - 22:30 uur, Walikerstraat 14,  €20,-
 
2. Valentijnsloop in het Vondelpark
In het Vondelpark wordt dit jaar de tweede Valentijnsloop georganiseerd. Een 5 kilometer lange wedstrijdloop voor zowel singles als stelletjes. Na afloop zijn er aardbeien met chocolade en speelt er een dj.
Amsterdam, 19.30 uur in het Vondelpark bij VondelCS, €14,- p.p (stelletjes €20,-)
 
3. Muzikale tour d'amour
Niets is er zo vaak bezongen als De Liefde. Genoeg te beluisteren dus, tijdens de muzikale Valentijns-tour in museum De Speelklok. De liedjes worden gespeeld op een groot kermisorgel en gezongen door de gids.
Utrecht, Museum Speelklok, Steenweg 6, gratis                               4. Sterren kijken
Er is natuurlijk niets romantischer dan een avondje sterrenkijken. Tijdens Valentijnsnacht (zaterdagavond) kan dat in Sterrenwacht Sonnenborgh. Bij helder weer zijn er telescopen om de echte planeten te zien. Is het bewolkt, dan is er altijd nog een virtuele hemel. Ook leuk.
Utrecht, 20.30-22.00 uur, Zonnenburg 2, €14,- (alleen 16+) 

5. Love letters in War and Peace
Eeuwenlang schrijven verliefde stelletjes elkaar al liefdesbrieven, en de mooiste worden nu tentoongesteld in het Museum voor Schone Kunsten Gent. Behalve brieven kun je er ook bijzondere verhalen lezen over verboden liefdes en vreemde koppels.
Gent (België), Hofbouwlaan 29, Gratis t/m 18 jaar                                           
 
6. (Bijna) gratis op de ijsbaan
Ook IJsbaan de Meent Alkmaar heeft dit jaar een speciale Valentijns-actie. Als je iemand meebrengt, hoeft diegene nergens voor te betalen. Lekker goedkoop schaatsen dus, aanstaande zaterdag.
Alkmaar, 12.30-14.00 uur, Terborchlaan 301, €3,70 p.p t/m 18 jaar, eventuele date is gratis 
 
7. Adopteer een kakkerlak
Zijn al deze tips niets voor jou, omdat je net gedumpt bent door je vriend(innet)je? Dan is hier nog een leuk idee om wraak te nemen. Via de San Fransisco Zoo kun een kakkerlak, schorpioen of vogelspin adopteren. Bij je ex wordt een knuffelversie van het dier thuisbezorgd: dan is het wel duidelijk wat je van hem of haar vindt.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren