7 smaakvolle kunstwerken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Twee maanden lang dronk ze waarschijnlijk niks anders dan thee. Maar nu heeft Red Hong Yi ook wat. De Maleisische kunstenares maakte een ruim drie meter hoge afbeelding van theezakjes. Kunstenaars zien vaak veel meer in eten dan alleen een middel om hun maag mee te vullen. Zeven voorbeelden van kookkunst, maar dan anders. 


1. Red Hong Yi - Theeminee!
Je theezakje vijf seconden in je kop laten hangen en dan weggooien? Fout! Ook na drie keer hergebruiken kun je nog een heleboel met dat slappe bruine zakje. Kunst maken bijvoorbeeld. Red Hong Yi hergebruikte 20.000 theezakjes om een gigantische Teh Tarik Man te maken.

Teh Tarik Man made of 20,000 teabags

2. Carl Warner - Luilekkerland
Op de foto's van Carl Warner is alles tot in de kleine details gemaakt van voedsel. In zijn studio verschijnen spaghettiprairies, chocoladekusten, ananaskastelen en komkommerbruggen. Af en toe doet hij een reclame-opdracht, maar de meeste van zijn werken worden als kunst verkocht. Mensen schijnen er graag naar te kijken in de keuken...


 

3. Henry Hargreaves - Fotoast
Wat doe je met dat zwartgeblakerde boterhammetje? De prullenbak in toch zeker. Behalve als je Henry Hargreaves heet. Dan verbrand je gewoon nóg drie zakken toastbroad en maak je er portretten van. 'Kook'-kunst is Hargreaves handelsmerk: hij maakte onder meer ook eetbare wereldkaarten en regenboogkleurige hamburgers en frituurde tussendoor iPads en PSP's. 

4. Jim Victor - Boter maar dan beter
Steen is te hard, brons een gedoe en van hout krijg je splinters. Dus Jim Victor houwt beelden uit eten. Het liefst sluit-ie zich op in een koelcel met een shitload aan boter, maar met chocola, bacon en kaas kan-ie ook uit de voeten. 


5. Keisuke Yamada - This sh*t is banana's! 
Gaan met die banaan! Dat denkt Keisuke iedere keer dat-ie er één open pelt. En dan pakt-ie z'n beeldhouwgereedschap erbij en duiken er plots paarden, stripfiguren of haaien uit de schil. Dat hem dat lukt zonder de banaan te breken is nog tot daar aan toe. Maar hoe hij ervoor zorgt dat ze niet bruin worden is een raadsel. 

Movie Banana Sculptures by Keisuke Yamada

6. Minimiam - Even de kiwi maaien
Je hebt je vast wel eens afgevraagd hoe het is om in een bak Ben & Jerry's te duiken. Of te spelen in een ballenbak vol M&M's. De kunstenaars Akido Ida en Peirre Javelle maken minimensjes die al die dingen doen die jij met je logge reuzenlijf nooit zal kunnen. 

7. Ju Duoqi - Slabracadabra
Sla en tandenstokers, dat gebruikte kunstenaar Ju Duoqi voor haar serie De fantasieën van Chinese Kool. Ziet er niet echt uit om op te vreten, al die rauwkost, maar misschien deed ze dat wel expres: dan komen toeschouwer tenminste niet zo snel in de verleiding om een hapje uit haar creaties te nemen.  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren