verveling, vakantie, middelbare school

7 tips tegen vakantieverveling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

Heerlijk, vakantie. Eindeloos snoozen in bed, uren bankhangen, iedere dag in joggingbroek en de afstandsbediening binnen handbereik! Maar mocht de verveling toch nog toeslaan, dan hebben wij 7 tips om je dagen mee te vullen en vakantieverveling tegen te gaan.

1. Maak op Spotify een nieuwe playlist voor onderweg

Zie het als de soundtrack van je fietsroute. Wedden dat het ritje straks ineens stukken minder saai wordt?

2. Luister naar podcasts

Bijvoorbeeld En NU luisteren, van De Correspondent. Vier 5-vwo-leerlingen vertellen over hun schooldag, de leerlingen en roddels over leraren. Of zoek Gamebites op, waar eindeloos over games gepraat wordt.

3. Ruim je laptop op

Als je hier eenmaal aan begint, ben je vast niet meer te stoppen. Maak mapjes aan, sorteer alles op alfabetische volgorde, gooi weg wat je niet meer gebruikt. En als je opruimwoede niet te stillen is, pak dan ook je telefoon aan door oude WhatsApp-groepen te deleten en mislukte foto's weg te gooien.

4. Maak een stopmotionfimpje

Dat kan vrij makkelijk met een app en verder alles wat je in huis hebt: potloden, speelgoed van je broertje, je gympen. Voor iPads is er iMotion, gratis verkrijgbaar in de App Store. Android-gebruikers kunnen gratis Stop Motion downloaden. Hier lees je hoe je zo'n filmpje kunt maken.

5. Gooi de indeling van je kamer om

Verf een muurtje, koop een plant, print je leukste foto’s van Instagram uit en hang ze op. Geen idee wat je met je kamer aanmoet? Check Pinterest voor leuke DIY-ideeën.

6. Bak een taart

Want taarten zijn altijd een goed idee. Muffins trouwens ook.

7. Ruim je kledingkast op en verkoop je beste spullen op Marktplaats

Zorg dat je je items goed fotografeert: gebruik een paspop, sta zelf model, of leg ze op een mooie ondergrond neer. Zorg voor perfecte belichting en maak het eventueel af met accessoires. Dan weet je zeker dat de boel snel wordt verkocht. Jij blij, een ander ook blij, je portemonnee nog blijer.

Anderen lazen ook: Op vakantie zonder ouders: eitje, toch?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren