pink
Jaaroverzicht 2017

7x social media-nieuws: van Pink tot online challenges

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het is bijna net zo'n traditie als oliebollen en vuurwerk aan het einde van het jaar: de lijstjesparade! Wat zijn de best gelezen artikelen van 7Days over social media?

1. YouTuber overlijdt tijdens opnemen vlog

Tijdens de opnames voor een vlog van de Amerikaanse YouTuber Monalise Perez (19) en haar vriend Pedro Ruiz (22) ging iets gruwelijk mis. De twee probeerden of je een kogel kunt tegenhouden met een heel dik boek. Perez schoot terwijl Ruiz het boek voor zijn borst hield. Maar het boek stopte de kogel niet...

2. Pink stomverbaasd na liedje van Nederlandse Davina

De Amerikaanse Glamour liet zangeres Pink reageren op een aantal fans die haar nummers zongen op YouTube, en filmde dat. 'Holy shit! Who’s this?', zegt Pink stomverbaasd als ze het filmpje te zien krijgt waarop de Nederlandse Davina het nummer What about us zingt. 'Dit is beter dan ik ooit zal klinken.' 

3. De 5 populairste online challenges

Een emmer ijswater over je hoofd leegkieperen, jezelf 'verlelijken' of glaasje draaien met een potlood... Op internet struikel je over de challenges. Zo'n actie wordt een hype, gaat de hele wereld over, leidt tot extremen en bloedt vervolgens langzaam dood. 7Days zet de (waarschijnlijk) vijf populairste challenges van de laatste jaren voor je op een rij. 

4. Gino vroeg al zijn Facebook-vrienden hoe het met ze ging

Gino studeert de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. ‘In elf dagen stuurde ik al mijn 738 vrienden een Facebook-berichtje waarin ik vroeg hoe het met ze ging.’ De reacties op Gino’s (online) interesse waren verrassend!

5. Deze social media zijn populair onder jongeren

Snapchat, Instagram of toch YouTube? En hoe zit het eigenlijk met Facebook of Twitter? Welke social media zijn nou écht populair onder jongeren. Talloze onderzoeksbureau’s proberen daar hun vinger achter te krijgen, soms met hele verschillende uitkomsten.

6. Snapchat straks ook voor ouders?

Snap jij Snapchat nog? Het aantal gebruikers van Snapchat blijft stijgen, maar toch leed het bedrijf dit jaar verlies. Snap Inc. denkt zelf dat dat komt omdat de app te moeilijk te gebruiken is. ​Daarom gaat het bedrijf de app aanpassen, zodat ook oudere gebruikers ermee om kunnen gaan. 

7. Trumps Twitterraadsel: wie weet wat covfefe is? 

'Covfefe'. Het is een woord dat gisteren nog niet bestond, maar dankzij president Donald Trump heeft plots iedereen het erover. En dat allemaal door één mysterieuze tweet. Op Twitter worden de wildste theorieën over de tweet gedeeld.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7x buitenlands nieuws: van Trump tot Noord-Korea.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren