Bij de tijd

8 mei: Slaap-op-een-erwt-dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Het prachtige sprookje De prinses op de erwt van Hans Christian Andersen ken je vast. Op 8 mei 1835 werd het voor het eerst gepubliceerd. Dat kun je maar op één manier vieren: haal die erwt maar uit de vriezer.

Een koning en een koningin zoeken een prinses voor hun zoon. Omdat de wereld ook anno 1835 al gevuld is met leugenachtige serpenten, is er maar één manier om erachter te komen of iemand écht een prinses is. Wie na een nacht slapen op twintig matrassen nóg voelt dat er een erwt onder ligt, moet wel zo’n gevoelig huidje hebben dat ze een echte prinses is. Daarover gaat het sprookje De prinses op de erwt. De list van de koning en koningin werkt, één meisje slaapt zo ontzettend slecht dat ze wel een prinses moest zijn. De prins huwt zijn prinses en ze leven nog lang en gelukkig.

DNA-test
Dit verhaal is zo mooi, dat het raar zou zijn om het niet te eren. Helaas is er maar één manier om dit te doen: door vannacht een erwt onder je twintig matrassen te leggen en erop te gaan slapen. Slaap je als een roos? Dan ben je helaas geen prinses. Doe je geen oog dicht en ben je bont en blauw van dat harde ding in je bed? Dan zou je eens een DNA-test kunnen overwegen. Waarschijnlijk ben je stiekem een zusje van Amalia, Alexia en Ariane! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren