Allergrootste Primark van Nederland open

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Zeven verdiepingen, 95 kassa's, 546 paspoppen, 124 kleedkamers en zeven dagen per week open. In hartje Amsterdam opende vanochtend de allergrootste Primark van Nederland de deuren. Een splinternieuw walhalla voor shopaholics.

De drukte bij de nieuwe Primark aan het Damrak in Amsterdam viel vanochtend mee. Voor de deur stonden een paar honderd mensen ongeduldig te wachten tot om stipt tien uur het lint werd doorgeknipt. Maar echt dringen werd het niet, want in de nieuwe winkel kunnen vierduizend mensen tegelijk winkelen.

Mini-catwalk

De nieuwe winkel heeft naast héél véél kleding ook comfortabele bankjes waarop je kunt uitrusten of je mobiel kunt opladen. Er is ook een megakleedkamer met een heuse mini-catwalk waar je samen kleding kunt passen.

De giga-Primark in Amsterdam is niet de laatste die in Nederland komt. Volgend jaar openen er winkels in Zwolle en Hilversum en in 2018 volgen Tilburg en het centrum van Rotterdam.

Schone Kleren

Primark is in 1969 opgericht in Ierland, waar het Penneys heet. Inmiddels zijn er zo'n 320 filialen in elf landen. De winkels zijn populair omdat de kleding die er verkocht wordt relatief heel goedkoop is en de collectie steeds wisselt. 

Een paar jaar geleden was het bedrijf negatief in het nieuws. De keten stond onder vuur omdat de werkomstandigheden in haar kledingfabrieken niet best waren. Inmiddels houdt Primark zich aan de gedragscode van Schone Kleren Campagne, een stichting die actievoert voor betere omstandigheden in kledingfabrieken en zijn er duidelijke afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de lonen van werknemers.

Opvallend is dat de winkelketen bijna niet adverteert. Waar concurrenten als H&M jaarlijks flinke sommen geld uitgeven aan advertenties in bladen en billboards, heeft Primark de keuze gemaakt volledig op mond-tot-mond-reclame te vertrouwen.

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren