Favoriete serie

American Horror Story

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

De Favoriete Serie van Martijn (15): Al een tijdje zag ik de poster van American Horror Story op Netflix staan. Steeds was ik niet in gelegenheid om de serie te kijken. Maar toen ik eenmaal begon, kon ik niet meer stoppen.

Er zijn inmiddels vier seizoenen van American Horror Story gemaakt en elk seizoen vertelt een ander verhaal. Zo gaat het eerste seizoen Murder House over Ben en Vivien. Na een miskraam besluiten zij samen met hun dochter naar Los Angeles te verhuizen om een nieuw leven te beginnen. Ze kopen een oud huis dat bezeten blijkt door geesten van eerdere bewoners die er zijn vermoord. Vivien wil verhuizen maar niemand wil de horrorwoning kopen… Dat lijkt misschien een clichéverhaal maar kijk vooral verder. Dit seizoen heeft interessante plotwendingen. Seizoen 2 (Asylum) - mijn favoriet - speelt zich af in een gekkenhuis waar nonnen de baas zijn. Het derde seizoen (Coven) gaat over een school vol met heksen en het laatste deel over een freakshow met een Siamese tweeling, moordende clowns en een vrouw met een baard. 

Wat me aanspreekt in American Horror Story is dat de serie wel een duistere kant heeft, maar meer diepgang heeft dan een normale horrorfilm. Naast de schrikmomenten zit er ook nog een goed verhaal in. De serie heeft de rating 16+ gekeken. Dat vind ik niet helemaal terecht al kan ik het wel begrijpen. Het blijft natuurlijk een horror story. Wat American Horror Story zo uniek maakt, is dat het verhaal elk seizoen wisselt maar de acteurs niet. Die spelen dus steeds een ander personage. Vooral Jessica Lange speelt steeds weer een verbluffende rol. Geen wonder dat ze een Golden Globe en een Emmy heeft gewonnen. Ik kan iedereen aanraden om deze serie te bekijken. 

Bekijk de trailer
 

American Horror Story Season 1 Trailer

 

American Horror Story is een Amerikaanse horrorserie van drie seizoenen. Het vierde is net in de VS van start gegaan. Als je geen Netflix hebt… de serie is ook op dvd te bekijken. 

 

Benieuwd naar alle eerdere favoriete series uit deze rubriek? Bekijk het complete archief hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Favoriete serie
Favoriete serie
Favoriete serie
Favoriete serie