barbie

Barbie steunt homo's en lesbiennes met haar T-shirt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Marianne
Marianne
Lucieer

Homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders krijgen steun van de populairste pop ter wereld: Barbie. Dat laat Barbie met een bijzonder T-shirt op Instagram zien.

Barbie draagt op de foto's een T-shirt met de tekst love wins, liefde wint. Dat is een bekende slogan van mensen die strijden voor gelijke rechten voor de zogenoemde LHBT-gemeenschap (dat staat voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders). Het T-shirt wordt ook in normale maten verkocht om geld op te halen voor een organisatie die LHBT-jongeren steunt.

Is Barbie lesbisch?

Veel mensen kunnen de actie van Barbie waarderen, schrijven ze onder de foto's op Instagram. Ook denken dat het T-shirt betekent dat Barbie op vrouwen valt, maar het bedrijf dat Barbie maakt, Mattel, reageert daar niet op. Wel zegt het tegen de Britse krant The Guardian dat Barbie 'een merk is dat staat voor diversiteit, vriendelijkheid en acceptatie'. Een paar weken geleden werd al bekend dat er volgend jaar een Barbie komt met een hoofddoek.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Korte film over verliefde jongens verovert je hart.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren