Fan Van

The Beatles

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In de rubriek Fan Van vertellen lezers van 7Days over hun favoriete artiest. Deze week: Nikita (15) over The Beatles.

‘Ik zag Paul McCartney voor het eerst op tv, tijdens zijn optreden op de Olympische Spelen in juli 2012. Hij zong All You Need is Love en het hele stadion werd gek. Ik werd benieuwd naar hem dus ging op internet op zoek. Toen wist ik nog niet eens dat hij van The Beatles was.

Het eerste liedje dat ik van die band hoorde, was Ob-La-Di, Ob-La-Da. Dat vond ik mooi. Net als de andere liedjes. Ze zijn complex en gevarieerd. The Beatles kunnen goed zingen en de teksten zijn geniaal. Die rijm is ingewikkeld en soms heel onverwacht. 

Something
Something vind ik mooi. En If I fell is een aanrader vanwege de samenzang. Het liedje verandert meteen als de tweede stem erin komt. Ik heb een paar albums van maar het meeste luister ik online. Ik ben nu anderhalf jaar fan. Ik heb drie Beatlesposters. Mijn vader houdt ook van The Beatles en van Led Zeppelin, net als ik. Ik luister niet zoveel muziek van nu, alleen Coldplay en The Black Keys. Mijn klasgenoten vinden televisieseries belangrijker dan muziek. Ik ben de enige die er zoveel mee bezig is. Ik speel gitaar en een beetje piano en luister ook veel muziek. Eigenlijk ben ik er altijd mee bezig. Misschien wil ik wel muzikant worden, al lijkt chirurg me ook leuk. 

Natuurlijk is het jammer dat The Beatles niet meer bestaan, maar ze hebben gelukkig heel veel muziek gemaakt. Ik snap de hysterie van vroeger wel. Zelf zou ik niet gaan huilen als ik ze live zou zien, maar waarschijnlijk zou ik staren. Iedereen zou Let It Be moeten luisteren en  A Day in the Life. Maar eigenlijk zou je elk nummer moeten opzoeken. Alles is heel goed. 

The Beatles- Something

The Beatles- A Day in the Life

 

Beatles- Let It Be


Benieuwd waar andere 7Days-lezers fan van zijn? Alle eerdere afleveringen van deze rubriek vind je hier

Ben jij dol op een band, DJ, rapper, zanger of wat voor artiest dan ook? Vertel er dan over in 7Days! Mail je naam, leeftijd en favoriete artiest naar jelger.woudstra@sevendays.nl en dan nemen we contact met je op voor een interview. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Fan Van
Fan Van
Fan Van
Fan Van