Zjdoen van Margriet van Breevoort

In beeld: superster Zjdoen duikt overal op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Het is een echte beroemdheid in Rusland: de homunculus loxodontus. Of Zjdoen, zoals de Russen het noemen. Het is een beeld dat de Nederlandse kunstenaar Margriet van Breevoort vorig jaar maakte. Nu duikt hij opeens overal op!

In 7Days vertelt Margriet van Breevoort deze week over het succes van 'haar blobkindje'. Het beeld van de homunculus loxodontus werd vorig jaar in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden onthuld. Nadat een foto ervan op een Russische website werd gedeeld, ging het snel.

Zjdoen van Margriet van Breevoort

Memes

Het beeld, dat door de Russen liefkozend Zjdoen werd genoemd (wat 'de wachtende' betekent), verscheen opeens in allerlei memes. Bij de Russische president Vladimir Poetin bijvoorbeeld, of als de nieuwe Mona Lisa! Geef toe: is het geen plaatje?

In 7Days (verschijningsdatum 14 juli 2017) lees je meer over Zjdoen. 

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Afgehakt hoofd op straat in Amsterdam of Deze pretparkongelukken gebeurden in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren