Breaking Bad in het echt

Breaking Bad in real life: scheikundedocent maakt drugs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Weinig series zijn de afgelopen jaren zo gelauwerd als Breaking Bad. Al was het alleen maar vanwege het bizarre plot: een scheikundedocent die stiekem drugs maakt en verkoopt. Maar dat plot is in de Verenigde Staten nu werkelijkheid geworden.

'Ja, ik ben schuldig.' Dat bekende de oud-scheikundeleraar John G. deze week voor de rechter in de Amerikaanse staat New Mexico. Vorig jaar werd hij al opgepakt maar nu biechtte hij eindelijk op dat hij, naast zijn keurige baantje op school, ook extra geld verdiende door het produceren van de drug methamfetamine - ook wel crystal meth genoemd.

Breaking Bad in het echt

Walter White

De gelijkenissen met Walter White, de hoofdpersoon uit Breaking Bad, zijn opvallend. Beiden zijn scheikundedocent. Beiden maakten dezelfde drug. En beiden werkten in New Mexico! 

De 56-jarige scheikundeleraar liep vorig jaar tegen de lamp toen hij werd aangehouden bij een verkeerscontrole. In de auto had hij namelijk een koelbox met daarin allerlei buisjes en stofjes om de drug te maken. De rechter kan hem een gevangenisstraf opleggen van twintig jaar. Daar houden de vergelijkingen met Walter White dan ook wel op...

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren