Favoriete serie

Castle

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

De favoriete serie van Francesca (12): Castle | Moord. Daar gaat mijn favoriete serie over. Raar toch? Maar Castle is meer dan dat. Het is namelijk ook een heel grappige serie. Die mix vind ik erg leuk.

Castle gaat over detectiveschrijver Richard Castle. Hij heeft net de hoofdpersoon uit zijn boekenreeks om het leven gebracht en heeft last van een writer’s block. Dan wordt hij door de politie van New York gevraagd om te helpen een moord op te lossen die recht uit zijn boeken komt. Castle gaat daarvoor samenwerken met rechercheur Kate Beckett en op haar baseert hij zijn nieuwe boeken. Hij krijgt ook toestemming om met haar samen te blijven werken om toekomstige moorden op te lossen. 

Los van elkaar te zien 
De serie wordt eens per week op Net 5 uitgezonden. Twee afleveringen achter elkaar. Mijn moeder neemt die voor me op en ik kijk ze de dag erna meteen. Ik ben ergens middenin begonnen. Dat is niet erg. Je kunt de afleveringen prima los van elkaar kijken. Al zijn er wel een paar afleveringen die elkaar echt opvolgen.

Toen ik laatst met mijn familie op vakantie in New York was, heb ik wel een hoop oude afleveringen gezien en ook veel nieuwe bekeken. Dus nu ben ik helemaal bij. De serie speelt zich ook in New York af dus als ik nu kijk zie ik ook veel bekende plaatsen waar ik toen zelf ook ben geweest en herinner ik me hoe het toen was. Dat is leuk! 

De gekste ideeën 
Richard Castle is een van mijn favoriete personages in de serie. Hij heeft altijd de gekste ideeën die uiteindelijk toch de sleutel naar de moord blijven. Ook zijn dochter Alexis is leuk. Haar verhaallijn is een goede afwisseling op alle moordzaken. Ze is nog student en ik kan echt met haar meeleven. Castle is een behoorlijk zenuwslopende serie maar als je van spanning houdt en ook van humor dan zit je goed. 

Official Castle Season 3 Trailer


Castle is een Amerikaanse politieserie die wekelijks op Net 5 wordt uitgezonden. Er zijn inmiddels zeven seizoenen gemaakt. In Nederland lopen we best een stuk achter: hier zijn we halverwege seizoen vier. Francesca (12) is groot fan van Castle. Voor 7Days legt ze uit waarom.

Benieuwd naar alle eerdere favoriete series uit deze rubriek? Bekijk het complete archief hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Favoriete serie
Favoriete serie
Favoriete serie
Favoriete serie