De 5 verbeteringen in Pokémon GO

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Onvindbare Pokémons die volgens je ‘radar’ toch echt in de buurt moeten zijn, een batterij die leegloopt terwijl je ernaar kijkt en Pokéballen die veel te snel op zijn omdat ze bij het werpen een hardnekkige afwijking naar rechts hebben. Als het goed is, zijn flink wat Pokémon Go-ergernissen vanaf vandaag verleden tijd. Maker Niantic zorgde vannacht voor een update. De vijf belangrijkste verbeteringen op een rijtje.

1. Voetstapjes worden grassprietjes
In een eerste versie van de app kon je door 1, 2 of 3 voetstapjes op je 'radar' zien hoe dichtbij Pokémons waren, maar dat werkte niet altijd even goed. Daarom werd dat na een update geschrapt. In de huidige versie kun je wel weer zien welke Pokémon in de buurt zijn gespot, maar helaas niet hoe die ver precies zijn. Niantic werkt wel aan het opnieuw, verbeterd, invoeren van die functie. Bij de Pokémons op je radar staan nu geen voetstapjes meer, maar grassprietjes.

Binnenkort moet je bij het aanklikken van een Pokémon op je radar een foto zien van de Pokéstop waar die Pokémon het dichtst bij zit. Let op: dat handigheidje zit nog in de testfase. Het lijkt erop dat voorlopig alleen spelers in San Francisco er gebruik van kunnen maken.


2. Niet te snel
In de nieuwe versie wordt voortaan een waarschuwing getoond als gebruikers sneller dan 25 kilometer per uur gaan. Als je sneller gaat, moet je bevestigen dat je niet stiekem aan het autorijden bent. Op de achterbank, of in de trein, kun je nog wel steeds Pokémons vangen, maar eieren uitbroeden lukt niet als de app vermoedt dat je niet loopt.

3. Minder snel leeg
De batterijbesparende functie keert ook terug in deze update. Het was een ergernis van veel spelers: deze game is nogal een batterijleegzuiger. Maar via de instellingen van de app kun je nu weer de ‘battery saver’ instellen. Hiermee zorg je ervoor dat de app een iets mindere aanslag is op je accu.

4. Beter gooien
Het gooien met een Pokéball gaat in deze update iets vloeiender. Voor veel spelers was het een ergernis dat, zeker in hogere levels, de ballen bij het gooien wel erg ver afweken van hun doel. Het werpen van een curveball is weer iets preciezer geworden en ook het gooien van een ‘Nice’, ‘Great’ en ‘Excellent’ wordt nu beter herkend.

Bij een eerste voorzichtige test lijkt het erop dat Pokémons weliswaar makkelijker te vangen zijn, maar wel iets vaker dan voorheen weer ontsnappen.

5. Naam veranderen
Had je in eerste instantie een stomme naam verzonnen voor je trainer? Dan had je in vorige versie pech, want veranderen kon niet. In deze update is het wel mogelijk om je nickname te veranderen. Maar denk goed na voor je een nieuwe naam kiest: dit kan maar één keer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren