De Staat wint Berlin Music Video Award

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

De Nijmeegse rockband De Staat heeft een internationale prijs gewonnen voor de clip van Witch Doctor, in de categorie Best Concept. Ze hebben daarmee Beyoncé gewoon verslagen!

Het is niet de eerste keer dat Witch Doctor in de prijzen valt. De clip kreeg onder andere een Edison Popprijs 2016 (beste videoclip) en de Grand Prix Nederlandse animatie op het Holland Animation Film Festival in Utrecht. In de video hitst zanger Torre Florim een groep kale mannen op tot een soort rituele dans. De clip is gemaakt door animatiebedrijf Studio Smack uit Breda. En ziet er zo uit. 

De Staat - Witch Doctor (official video)

I_CON
Het nummer staat op het derde album van De Staat, I_CON uit 2013. Die plaat stond op de tweede plaats in de Nederlandse album top 100 en in 2014 kreeg De Staat een Edison voor het album (in de categorie Rock). De clip van Witch Doctor verscheen pas twee jaar later. Begin dit jaar kwam hun vierde plaat O uit. 

Runnin’ (Lose It All) van Naughty Boy ft. Beyoncé en Arrow Benjamin was ook genomineerd voor een Berlin Music Video Award:

Naughty Boy - Runnin' (Lose It All) ft. Beyoncé, Arrow Benjamin

Ook Charlie XCX was genomineerd voor de prijs. Zij maakte kans met haar clip voor Famous:

Charli XCX - Famous [Official Music Video YTMAs]

Samen met de alle andere winnaars in de verschillende categorieën maakt De Staat bovendien kans op de award voor Best Music Video. Die wordt zaterdag uitgereikt, op de laatste dag van het festival (dat woensdag begon). 

Rotterdamse genomineerde
Ook de Rotterdamse zangeres Sevdaliza is genomineerd. Met haar clip voor That Other Girl dingt ze mee in de categorie Best Experimental, die vrijdag wordt uitgereikt.  

SEVDALIZA - THAT OTHER GIRL

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis nieuws-app of neem een proefabonnement op de papieren 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren