Dit is de wereld achter Game of Thrones

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Hysterische fans, ronkende servers: het zevende seizoen van Game of Thrones is eindelijk daar. In zeven nieuwe afleveringen zet de strijd om de troon zich voort. Dit moet je weten over de wereld achter de hitserie.

1. Weinig tv-series hebben zo'n grote cast als Game of Thrones

Tyrion, Theon, Tywin, Tommen.. Zelfs de meest ervaren GoT-kijker heeft soms moeite om alle personages uit elkaar te houden. Niet gek: in de eerste vijf seizoenen maakten meer dan 350 acteurs hun opwachting in de serie. Dan rekenen we de figuranten niet eens mee. Gelukkig voor de kijker is een groot aantal hiervan in de loop der jaren al gesneuveld.

De cast van Game of Thrones is zo groot, dat sommige acteurs elkaar nog nooit op de set gezien hebben. Carice van Houten en Michiel Huisman bijvoorbeeld, de twee Nederlandse acteurs in de serie, liepen elkaar de vorige seizoenen steeds mis.

Game of Thrones: Season 1-6 Recap

2. Opnames in heel de wereld

Voor de opnames van Game of Thrones vliegen cast en crew de halve wereld over. Veel binnenopnames worden in een grote studio in Noord-Ierland opgenomen. Maar ook de bergen en rivieren van Noord-Ierland worden gebruikt als decor. De sneeuwvelden achter The Wall vind je in IJsland, het gebied waar Khaleesi heerst is eigenlijk Marokko en King's Landing vind je in Kroatië. Daar gaan zelfs georganiseerde reizen naartoe.

Game Of Thrones IRL: Croatia Locations Tour | MTV UK

3. Een duur grapje, dat Game of Thrones

Honderden acteurs, prachtige decors, adembenemende special effects: dat moet wat kosten. Zo'n zes miljoen dollar per aflevering, om precies te zijn. Daarmee is het de duurste tv-serie ooit gemaakt. Dat record wordt in het zesde seizoen weer verbroken: naar verluidt kent elke aflevering een budget van tien miljoen dollar.

4. Westeros in kaart gebracht

De strijd om de troon speelt zich af in Westeros, een continent ver weg in het westen, waar draken rond kunnen vliegen en het geen probleem is om elkaar uit te moorden. Een fantasiewereld dus. Maar sommige fans laten het daar niet bij: zij hebben een landkaart van Westeros gemaakt. Dan kun je je eens goed oriënteren waar alles zich afspeelt.

5. Een eigen taaltje

Niet alleen de wereld van Game of Thrones is fictief, ook de taal die Khaleesi en haar onderdanen spreken is verzonnen. Deze Dothraki-taal is speciaal voor de serie ontwikkeld en bestaat uit meer dan drieduizend woorden. Wie weet dat je het ooit als keuzevak kunt kiezen.

Game of Thrones: Creating the Dothraki language - Création du language Dothraki VOST** [1080p HD]

6. De serie gaat verder dan het boek

Game of Thrones is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van George RR Martin. De 67-jarige schrijver heeft al vijf boeken af, maar de serie is inmiddels al verder. De makers van de serie zijn daarom zelf het verhaal verder gaan uitstippelen, met de ideeën van George RR Martin in het achterhoofd. Die heeft aan de makers van de serie het einde al verteld - mocht hij komen te overlijden voordat al zijn boeken klaar zijn.

7. Game of Thrones razend populair.. onder downloaders

De afleveringen van Game of Thrones worden door miljoenen mensen op HBO bekeken. Maar wie geen abonnement heeft op deze betaalzender, moet het anders aanpakken. Illegaal downloaden dus. Dat gebeurt massaal: de seizoensfinale vorig jaar werd 14,4 miljoen keer gedownload. Dat is een record. Grote kans dat het zevende seizoen weer nieuwe record gaat verbreken!

Game of Thrones is vanaf 17 juli te zien bij HBO. Let op: de serie is volgens Kijkwijzer geschikt vanaf 16 jaar.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Genoeg redenen om ’13 Reasons Why’ te kijken of 7 series met een politiek tintje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren