In beeld

Dit zijn de winnaars van World Press Photo 2015

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Hope for a New Life, zo heet de beste persfoto van afgelopen jaar. Hij is gemaakt door Warren Richardson en staat hierboven. Te zien is hoe een man een baby door een hek geeft bij de Hongaars/Servische grens. Hieronder nog paar winnaars van de prestigieuze fotowedstrijd op een rij. 

Haze in China van Zhang Lei won in de categorie Contemporary Issues, first prize singles. Te zien is hoe een stad in Noord-China bedekt wordt door nevel:


China’s Coal Addiction van Kevin Frayer won in de categorie Daily Life, first prize singles. Te zien is hoe Chinese mannen een kar voorttrekken in de buurt van een kolencentrale in Shanxi in China:


IS Fighter Treated at Kurdish Hospital van Mauricio Lima won in de categorie General News, first prize singles. Je ziet hoe de zestienjarige IS-strijder Jacob wordt verzorgd aan zijn brandwonden:


Reporting Europe’s Refugee Crisis van Sergey Ponomarev won in General News, first prize stories. Je ziet vluchtelingen arriveren op het Griekse Lesbos: 


Tough Times for Orangutans won in de categorie Nature, first prize stories. Tim Laman maakte hem. Een orang-oetan op Sumatra bedreigt een ander mannetje in het Batang Toru Forest:


Waiting to Register won in de categorie People, first prize singles. Matic Zorman maakte hem. Te zien is een kind dat in de rij staan om zich te registreren in een vluchtelingenkamp in Servië:


In de categorie Sports, first prize singles won FIS World Championships van Christian Walgram. Tijdens een race crasht Ondrej Bank uit de Tjechische Republiek bij het FIS Wereldkampioenschappen in Colorado (de VS):

De andere winnende foto's vind je hier. Nog veel meer nieuwsfoto's bekijken? Op Sevendays.nl/inbeeld vind je ons overzicht.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren