DIY: maak je eigen kwartet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marrit
Schuddebeurs

Deze zomer is het totaal overbodig om je ook maar een moment te vervelen. Vind je je zelf toch hangend op de bank terug? Maak dan je eigen kwartetspel! Niet alleen leuk om te maken, maar daarna nog leuk om mee te spelen ook.

Een standaardkwartet is meestal niet om aan te zien. Of heel erg kinderachtig. Maak daarom je eigen kwartet dat je zo leuk kunt maken als je zelf wilt. Zeker als je een (jarige) vriend of vriendin, je broer of je oma wilt verrassen is dit een fantastisch cadeau. Je kunt het namelijk helemaal volstoppen met geinige rubrieken, flauwe grappen en gênante of juist prachtige foto’s.

Zo ga je te werk:

Stap 1: verzin een stuk of tien geinige rubrieken voor degene waar je het kwartet voor maakt. Bijvoorbeeld over z'n lievelingseten, huisdier, favoriete voetbalclub of vreemdste eigenschappen.

Stap 2: per rubriek maak je vier kaartjes die daarbij passen. Je kunt ze vol lelijke of juist ontroerende foto's, woorden en herinneringen stoppen. Geen foto’s? Tekeningen, knipsels, alles kan!

Stap 3:  Maak achterkanten voor de kwartetkaartjes die allemaal hetzelfde zijn. Er hoeft niks op te staan, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook stempelen. 

Stap 4: Plak de achterkanten en de kaartjes op elkaar.

Stap 5: Plastificeer de setjes door de vier kaartjes in een lamineerhoes te doen en door een plastificeerapparaat te halen. 

Stap 6: Snijd de kaartjes weer los en doe het spel in een doosje. 

Veel plezier! Wie heeft als eerste kwartet? 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren