Eerste gebarentaalcafé van Nederland geopend

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

In de Sign Language Coffee Bar heeft het geen zin om de ober te roepen als je aandacht wilt. Al het personeel is er doof. De Amsterdamse koffiebar is het eerste gebarentaalcafé van Nederland.

Voor een kopje koffie roer je met je ene vuist boven je andere vuist. Liever een glas appelsap? Neem dan een hap uit een denkbeeldige appel en pers die daarna zogenaamd uit. In de Sign Language Coffee Bar kun je drankjes, brownies en ontbijt bestellen in gebarentaal. Op de site en in het café staan korte video’s met de instructies. Donderdag opende het gebarentaalcafé officieel de deuren.

Eten in het donker

Het gebarentaalcafé is onderdeel van de organisatie CtheCity. Dat richtte tien jaar geleden al Ctaste op, een restaurant waar je in het donker eet en wordt geholpen door personeel dat niet of minder goed ziet.

Minder blinde en dove werklozen

Het bedrijf heeft ook een pikdonkere escaperoom en een ruimte waarin Amsterdam in het klein én donker is nagemaakt. CtheCity wil het aantal mensen dat geen werk heeft omdat ze (bijna) blind of doof zijn, terugbrengen van 70% naar 20%.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Syenna (13): 'Ik hoor het als er iets op straat staat'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren