En.... bellen maar!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Goed nieuws voor vakantiegangers die verslaafd zijn aan hun telefoon. Vanaf nu hoef je niet meer extra te betalen voor bellen, sms’en en internetten binnen Europa!  

Goed nieuws, toch?

Zeker, de nieuwe Europese regels zijn hartstikke fijn. Maar er zit een klein addertje onder het gras. Wie vanuit het buitenland belt, hoeft niets extra meer te betalen, maar wie vanuit Nederland naar het buitenland belt, nog wél. Dat bedrag kan oplopen tot wel 90 cent per minuut.

Wat betekent dat?

Als je iemand in Spanje wilt bellen dat je eraan komt, kun je dus beter even wachten tot je de grens over bent, naar België bijvoorbeeld, zodat je onder de nieuwe roamingregels valt.

En dan nog een addertje..

Nog iets om in de gaten te houden is dat providers je databundel mogen inperken en vervolgens extra geld mogen vragen als je meer internet wil. Het verschilt per provider hoe ze dat doen. Je kunt hier checken op hoeveel gigabytes je recht hebt.

Voor welke landen gelden de nieuwe regels eigenlijk?

Voor alle 28 EU-landen en iets later gaat het ook in voor Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Zwitserland en Turkije zijn geen EU-lid en vallen dus niet onder de regels.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienstdownload onze gratis app of neem een proefabonnement op 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren