Fenna Hoefwijzer

Fenna (17) van 'Hoefwijzer' over het succes van paardentubers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
3FM
Tussenuur

Fenna tikt met haar kanaal Hoefwijzer bijna de 40.000 subs aan. Waarom vinden we het zo leuk om naar paardenmeisjes te kijken eigenlijk? Iris van Mashup zette haar cap op en ging op onderzoek uit.

Toen Iris jong was, was je zeg maar best wel een nerd als je vertelde dat je een paardenmeisje was. Je werd in ieder geval met de nek aangekeken, zo herinnert de verslaggever van NOS Mashup zich. 

Toegezwaaid

Fenna van Dam is 17 jaar en rijdt al negen jaar paard. 'Je wordt nog steeds vreemd aangekeken', vertelt ze. Totdat ze vertelt dat ze een succesvol YouTube-kanaal heeft tienduizenden abonnees, dan krijgt ze ineens veel respect toegezwaaid. En daarmee is ze niet de enige in Nederland, want paardentubers als PaardenpraatTV en Felinehoi timmeren ook aan de weg.

HOEFWIJZER OVER HET PAARDENSUCCES OP YOUTUBE | REPORT

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Stagiair Eddie (15) wordt Twitter-held of Beeld superster Zjdoen duikt overal op.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren