Game of Thrones-ster verrast gevluchte Hussam (16)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

In Game of Thrones speelt Liam Cunningham misschien geen lieverdje, maar in het echt heeft de Ierse acteur zijn hart op de goede plek. Hij zet zich al lange tijd in om vluchtelingen te helpen. Sterker nog: hij is zelfs met eentje bevriend geraakt! 

De afgelopen maanden heeft Cunningham, die in Game of Thrones de rol van Ser Davos Seaworth speelt, heel wat landen bezocht. In juli bezocht hij samen met zijn collega's Lena Headey and Maisie Williams vluchtelingenkampen in Griekenland. 

School gebombadeerd
Vorige maand was Cunningham nog in Irbid, een stad in het noorden van Jordanië. Daar ontmoette de acteur de 16-jarige Hussam. Hij had zijn thuisland Syrië moeten ontvluchten: hij was er niet meer veilig.

In zijn examenperiode werd de school van Hussam meerdere keren gebombardeerd. Veel van zijn vrienden zijn om het leven gekomen, heeft Hussam aan persbureau Reuters laten weten.

Verrassingsbezoek
Het verhaal van Hussam greep de Ierse acteur aan. Toen hij hoorde dat Hussam deze maand naar Stuttgart in Duitsland was verhuisd, besloot Cunningham de jongen met nog een bezoekje te verrassen. Die was daar maar wat blij mee en vloog de acteur om de hals!

In de video geeft Hussam eerlijk toe dat hij een maand geleden geen idee had dat Cunningham een beroemd acteur was. Dat maakt het toch nog wel ietsje bijzonderder, vindt de jongen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren