Gamehal Gamestate

Grootste gamehal Benelux opent haar deuren in Utrecht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Ken jij ze nog? Het spel Pac-Man of Mario Kart? Dit soort ouderwetse spellen vind je vanaf vandaag, samen met moderne 4D-spellen, in Utrecht. Vandaag opende de grootste gamehal van de Benelux haar deuren.

Vanaf vandaag kan iedereen naar hartenlust spelletjes spelen in de gamehal Gamestate. Of je nou fan bent van oude spellen zoals Pac-Man, Donky Kon of Mario Kart. Of dat je liever de nieuwere spellen speelt zoals Angry Bird en Candy Crush. In Gamestate vind je ze allemaal.

Nostalgie

Voor wie denkt dat de hal alleen voor gameverslaafde jongeren is. Die heeft het mis. Eigenaar van Gamestate, Roel Veltmeijer zegt daarover: ‘Ik verwacht juist het tegenovergestelde, die gameverslaafde jongeren blijven volgens mij gewoon achter die computer in hun kamer zitten. Het verschilt per locatie, we hebben ook een hal in Kerkrade en Rotterdam. Maar Utrecht is een echte studentenstad, we verwachten daarom dat de jongvolwassenen van 16 tot 26 jaar onze grootste doelgroep zal worden.’ Maar Veltmeijer verwacht ook veel 30-plussers te trekken. ‘Voor hen is het pure nostalgie.’

Samen spelen

Ook Martin Verschoor, hoofdredacteur van InsideGamer, heeft alle vertrouwen in Gamestate en is ervan overtuigd dat het een succes gaat worden: ‘Iedereen speelt games tegenwoordig. Of het nou online of offline is, mensen vinden het leuk om samen te spelen.’

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren