YouChoose

Het beste van YouTube: asapSCIENCE

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

In de rubriek YouChoose vertellen lezers van 7Days over hun favoriete kanaal op YouTube. Deze week: Anna (13) over asapSCIENCE.

Anna Behrens

Op het kanaal asapSCIENCE - waarbij asap staat voor “as soon as possible” - vind je grappige, korte video’s over alles wat te maken heeft met wetenschap. Dat gaat echt alle kanten op: opvallende feitjes over honden, hoe dromen werken of uitleg over je persoonlijkheid.' Gregory Brown (beiden een jaar of dertig) geven grappige uitleg terwijl ze aantekeningen maken op een whiteboard. Soms zijn de video’s heel handig voor school: sommige filmpjes zoek ik op als ik bij biologie of natuur- en scheikunde iets niet helemaal snap.

 

What Happens If All The Bees Die?

De meeste video’s duren maar 3 minuten. Dat is niet te kort. Moffit en Brown leggen alles niet superuitgebreid uit, maar alles wat je moet weten, hoor je wel. Bovendien praten ze best wel snel. Terwijl de één spreekt, tekent de ander.

Wanneer de video’s online komen, weet ik niet precies. Volgens mij hebben ze geen vast uploadschema. Maar elke keer dat ik op YouTube ben, kijk ik of zij een nieuw filmpje hebben geüpload. Ik heb hun filmpjes nu bijna allemaal gekeken, dat zijn er ongeveer honderd. Alleen van een serie over drugs die ik niet allemaal kende, heb ik niet alle afleveringen gekeken.

Volgens mij richten Moffit en Brown zich echt op jongeren van de middelbareschoolleeftijd om ingewikkelde wetenschapsonderwerpen begrijpelijk te maken. Je kunt ook zelf vragen insturen om een video over te laten maken. Mijn zusje heeft dat wel eens gedaan, maar die werden niet gebruikt: het antwoord was in elk biologieboek terug te vinden. Ze proberen wel een vraag te beantwoorden waarvoor je meerdere bronnen nodig hebt. Of je goed Engels moet kunnen spreken om deze filmpjes te volgen? Mwoah. Halverwege het vwo zullen de meeste jongeren het zeker snappen.

Can You Erase Bad Memories?

Moffit en Brown uploaden gemiddeld drie keer per maand een video op Youtube.com/asapSCIENCE. Daarnaast publiceren ze op hun Facebookpagina meer wetenschapsnieuws en achter-de-schermen-nieuws. 

Meer tips lezen die het schoolleven makkelijker maken? Hier vind je alle schooltips op Sevendays.nl.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten