Taylor Swift AFP

Het jaar van... Taylor Swift

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

Je hoeft het entertainmentnieuws niet eens op de voet gevolgd te hebben om te weten dat 2015 het jaar was van Taylor Swift, Justin Bieber en One Direction. Geen enkele zanger, zangeres of band wist de headlines vaker te halen dan dit trio. Tijd voor een terugblik. Vandaag deel 1: Taylor Swift.

Haar tour
2015 was het jaar van de 1989 World Tour. Die ging in mei van dit jaar van start in Tokio en eindigde op 12 december met een spetterend optreden in het Australische Melbourne. Taylor Swift nodigde eindeloos veel bekende artiesten uit om het podium met haar te delen. Goede vriendin Selena Gomez, Justin Timberlake, Mick Jagger, Wiz Khalifa.

Voor de fans die geen kaartje wisten te bemachtigen of nog eens willen nagenieten van het feest, had de zangeres op haar eigen verjaardag nog een verrassing in petto: een spectaculaire concertregistratie. Helaas wel exclusief bij Apple Music verkrijgbaar (dat zorgde voor gemopper bij fans). Maar de trailer is voor iedereen te zien. 

1989 World Tour LIVE Trailer

Haar hits
Tijdens deze concertour bracht Taylor al haar grote hits ten gehore zoals Style, Blank Space en Shake It Off. E! News-presentator Ryan Seacrest onthulde tijdens de Grammy Awards dat die laatste hit al heel lang in het vat zat. Van deze ontdekking kreeg zelfs Taylor even de bibbers.

Did Taylor Swift Forecast "Shake It Off" in 2008? | On Air with Ryan Seacrest

Haar prijzen
Wie zo'n goed album uitbrengt, kan prijzen verwachten. En Taylor werd er dit jaar mee overspoeld. Ze sleepten maar liefst acht Billboard Music Awards (foto) in de wacht, een bups Video Music Awards en een Emmy Award voor haar interactieve muzikale programma Unstaged: Taylor Swift Experience.

Billboard Awards

Haar liefde
Begin dit jaar zei Taylor nog dat ze dacht voor altijd vrijgezel te blijven. De schijnwerpers zouden een grote liefde in de weg staan. ‘Laten we eerlijk zijn. Er is toch niemand die hiervoor tekent met alles wat erbij komt kijken? '"Hallo, leuk om je te ontmoeten, wil je daten? Houd je van het flitslicht van camera’s? Ik hoop het!"', zei ze toen in een interview met The Telegraph. 

Stiekem had de zangeres toen al iets met Calvin Harris, die als bestbetaalde dj van de wereld zelf ook voortdurend in de spotlights staat. Tijdens de Billboard Awards in mei kwamen ze er publiekelijk voor uit. Met een knuffel en een kus. Die waren wat vluchtig, dus daarom een paar keer op herhaling:
 

(VIDEO) Calvin Harris Kissing Taylor Swift At Billboard Music Awards 2015

Haar benen 
En niet veel later liet Forbes weten dat ze het rijkste koppel vormen uit de entertainmentindustrie, met een jaarsalaris van samen 146 miljoen dollar! Om die plek vast te houden, heeft Taylor in maart dit jaar haar benen verzekerd voor een astronomisch bedrag van veertig miljoen euro. Mocht er ooit iets met haar lange ledematen gebeuren en niet meer over het podium kunnen huppelen, dan zit ze er nog steeds warmpjes bij.

Haar kat Meredith tartte het lot en zette haar nagels in Taylors benen. 'Je bent me veertig miljoen dollar verschuldigd, Meredith', schreef de zangeres bij deze Instagram-foto. 

Haar kerst
En dan is het ook in huize Swift nu tijd voor kerst. Even niet op pad om hele massa's fans te entertainen, maar gewoon thuis bij de kerstboom. Vader Scott helpt 'm mee optuigen, getuige deze Instagram-foto.
 

Haar 2016
Met haar World Tour net achter zich kan Taylor Swift in alle rust uitkijken naar 2016. Haar plannen voor het nieuwe jaar? Die heeft ze even niet. 'Ik plan mijn carrière steeds twee jaar vooruit', vertelde de zangeres tegen People Magazine. 'Maar deze keer weigerde ik dat te doen. 1989 was zo'n groot hoofdstuk in mijn leven en carrière. Het is een opwindend om het verhaal zichzelf nu eens te laten schrijven.'

2016 is voor Taylor dus eigenlijk een... ongeschreven blad. Vandaar dus nog een keer haar hit: 

Taylor Swift - Blank Space

Meer jaaroverzichten lezen? Ook Justin Bieber en One Direction stonden dit jaar in de spotlights...

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren