De cast van Othello

In het theater: Othello

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Het theater, dat is toch een plek waar alleen grijze mensen komen? Wees niet bang: er zijn zát voorstellingen die ook voor een jong publiek interessant zijn (en handig voor CKV!). Dit keer: Shakespeare's beroemde tragedie Othello in een nieuw, geremixt jasje.

Je kijkt even vreemd op als Othello en zijn gevolg opeens over het toneel beginnen te stuiteren op de beat van Bruno Mars’ hit Uptown Funk. Zelfs het publiek moet meedoen. Ja, het is even wennen: een moderne hiphop-Othello die kreten als ‘superchill’ en ‘pannenkoek’ uitslaat. Dat had Shakespeare vast niet bedacht toen hij de tragedie schreef over een generaal die smoorverliefd wordt op een meisje.

De liefde slaat al snel om in jaloezie, nadat Othello’s rechterhand Jago geruchten over overspel de wereld in helpt. De jaloezie zwelt in twee uur voelbaar aan. Dat zorgt voor heibel, want ‘je gelooft luchtkastelen straks nog eerder dan de Bijbel’.

De cast van Othello

Supercrazy
De teksten (vaak knap, soms gekunsteld bewerkt door Brainpower) zijn net wat te lang. Je kunt het generaal Othello dan ook niet kwalijk nemen dat rappen niet zijn ding is. De acteurs weten er bewonderenswaardig veel adrenaline in te pompen, met sterk fysiek spel en samenzang. De grootste ontdekking is Yamill Jones (Samson in SpangaS), die niet alleen een geniaal gevoel voor timing heeft, maar ook nog eens het thema van de voorstelling het beste belichaamt. Hoe het gif van de jaloezie je uiteindelijk helemaal ‘supercrazy’ kan maken. 

Othello van ZEP Theaterproducties is tot 18 december 2015 in heel Nederland te zien. Bekijk hier de speellijst.

OTHELLO Trailer - Theatergroep ZEP (2015) - www.zep.nu

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren