zoenen tips
Liefde, seks en relaties

Hoe moet je goed zoenen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
cas Visser
Cas
Visser

Het kan heel leuk zijn, maar ook heel saai, of zelfs vervelend. In het echt blijkt het toch altijd weer moeilijker dan in de films. Je gezicht tegen dat van iemand anders aandrukken kan iedereen, maar hoe kun je nou echt fijn zoenen?

Volgens seksuologe Margreet van der Kolk is er eigenlijk maar één manier om goed te leren zoenen: oefenen. ‘Je hoort misschien wat van vrienden of vriendinnen of leest wat op internet. Bij jongens is het een beetje not done om over dat soort dingen te praten. Daardoor zijn ze vaak minder goed in zoenen dan meisjes. Maar, uiteindelijk draait het echt om oefening.’

Praat erover

Verder is erover praten ook belangrijk. ‘Je begint simpel en standaard en als dat je gaat vervelen, kun je gaan experimenteren, andere dingen uitproberen. Als je lef hebt, vraag je dan gewoon aan de ander of die het leuk vindt wat je doet.’

Niet alleen hoe je zoent is belangrijk. Ook de plek en de sfeer kunnen veel invloed hebben. Als je ergens gezellig knus bij elkaar zit en je voelt je ontzettend verliefd, is zoenen een stuk leuker dan wanneer je moe bent, in een lelijke stinkende trein zit en bijvoorbeeld je cavia net is overleden.

Technische details

Als je wat meer technische details wil over hoe, waar en wanneer je nou precies moet zoenen, zul je zien dat het halve internet daar vol mee staat. Echter, je weet nu dat erover lezen niet echt zin heeft, oefenen is de enige manier om het echt te leren. En daarbij, ook nog een stuk leuker!

 Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren