I, Hoek van Holland

I, Hoek van Holland?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Wie naar Amsterdam gaat, komt thuis met een selfie naast I, Amsterdam. Wie naar Hollywood gaat, met een foto van de Hollywoodletters. Wie naar Hoek van Holland gaat binnenkort ook. Tenminste, als het aan fotografe Karin Brussaard ligt. Samen met twee Hoekse kunstenaars bedacht zij de Uit(z)waai.

‘Er is hier niets te doen voor de jeugd’, zei een stagiaire van Karin Brussaard eens. ‘Niet eens een plek waar je selfies kunt maken.’ Die woorden bleven hangen bij Brussaard, die evenementen organiseert. Het idee om een soort Hollywood-letters in de badplaats te zetten, was al eens geopperd maar nooit uitgevoerd. ‘Toen heb ik er twee kunstenaars bijgehaald’, vertelt Brussaard. ‘Helma Vlemmings en Vanessa Obinu. Helma droomde al langer van een speeltuin voor volwassenen op dezelfde plek. Het is een mooie plek waarop strand, duinen en industrie samenkomen. Vanessa kwam bedacht het plan om deze twee plannen samen te voegen.” Zo is het idee voor de uit(Z)waai ontstaan.

Schommelen in de L

Ontwerpbureau Studio Mosterd maakte het eerste ontwerp met letters van staal, hout en glas. ‘Ik vind het heel leuk dat-ie opgaat in de omgeving’, zegt Brussaard. ‘Het ligt in de duinen en aan de overkant is industrie. Daarom is het gemaakt van hout, staal en glas. Ook komen er speelse elementen in.’ Zo is de L een schommel en de o een soort lus waarin je kunt zitten of hangen. ‘Het moet een mijmerplek worden voor jongeren en volwassenen. Er is nog geen baken in Hoek van Holland. Dit moet de plek worden om uit te waaien en te zwaaien, te bewegen, te beleven en selfies te maken.’

Geld ritselen

Of de uit(Z)waai echt in Hoek van Holland komen? Brussaard hoopt het van harte. De komende tijd  is ze samen met Helma en Vanessa druk bezig met het rondkrijgen van de financiering. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren