Foto Najib Nafid

'Ik heb niet een heel standaard smaak’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

De twaalfjarige Batja woont met haar ouders en zusje in Maarssen. Ze houdt niet van doorsnee. Niet in haar kleding, niet in hobby’s en zeker ook niet in eten. 

‘Eigenlijk ben ik totaal niet het type keukenprinses. Ik sta echt niet elke dag in de keuken om de mooiste taarten te maken. Ik begin eigenlijk nog maar net met koken en bakken. Maar ik vind het wel heel leuk en ik houd van lekkere dingen. Ik houd vooral van een beetje uitgesproken smaken. Zalm bijvoorbeeld. Maar ik ben ook dol op spinazie en witlof. Ik ben niet zo’n zoetekauw, je maakt mij niet blij met snoep. Maar geef je me een zak paprikachips dan is-ie wel snel leeg.'

Anders dan anderen

'Wat ik echt vies vind, zijn pannenkoeken en pasta. Vooral macaroni, blèh. Dat is best gek want dat vindt eigenlijk iedereen lekker. Sowieso vind ik Italiaans niet heel lekker. Nou ja, pizza dan nog wel. Ik ben kennelijk in wel meer dingen niet zo heel standaard, niet alleen met eten. Ik vind het niet erg om een beetje anders dan anderen te zijn. Ik trek ook altijd kleding aan die ik zelf mooi vind en dat zijn meestal vooral donkere kleuren. En ik doe bijvoorbeeld best een originele sport, want ik zit op yoga. Dat doet ook niet iedereen. Dat werkt heel goed tegen stress want daar heb ik soms last van. Ik ga daar één keer in de week heen en verder doe ik thuis nog meditatieoefeningen. Vooral in de ochtend als ik wakker word. Ook ben ik best een beetje theatraal. Mijn lievelingsvak op school is drama. Ik heb vijf jaar op musicialles gezeten. Met dat dansen had ik niet zoveel maar zingen en acteren vind ik leuk. Niet als beroep hoor, als werk wil ik later het liefst voor de klas staan. In Azië, in een land waar het niet vanzelfsprekend is dat alle kinderen naar school gaan. Daar zou ik dan graag een mooie bijdrage aan willen leveren. Ik wil heel graag in India werken. Met dat land heb ik nogal een band want mijn zusje is geadopteerd en komt uit India. Toen ik zelf een kleuter was, hebben we haar daar opgehaald. Dat kan ik me nog goed herinneren. Al die kinderen die daar op straat zwierven, dat heeft heel veel indruk gemaakt.'

Te vaak gegeten

'Thuis eten we heel vaak Indiaas. Ik ben er zelf niet een enorme fan van maar bij mijn zusje zit dat kennelijk toch in de genen. Zij houdt heel erg van rijst en kip met pittige saus. Maar soms kun je dingen echt te vaak eten. Kip tandoori eten we bijvoorbeeld zo ontzettend vaak, dat vind ik echt niet lekker meer. Doe mij maar wraps. Dit recept heb ik gekozen omdat er écht niks mis mee kan gaan. Ik maak dit graag voor tussen de middag in het weekend. Ik verzin dan zelf wat ik in de wrap doe. Daar kun je heel erg mee variëren. Bijvoorbeeld kip als je niet van vis houdt. Of avocado als je liever iets vegetarisch maakt. De wraps zijn ook lekker om mee naar school te nemen. Dan zou ik ze wel de avond ervoor maken, want ’s ochtends is daar niet veel tijd voor.’

Foto Najib Nafid

Recept Wraps:

1 pak tortillawraps
gerookte zalm of een blikje tonijn komkommer
in plakjes gesneden
ijsbergsla in kleine stukjes gesneden
kruidenboter

Smeer de tortilla's in met kruidenboter. Leg daar wat gerookte zalm, komkommer, en sla overheen. Rol de tortilla heel voorzichtig zo strak mogelijk op. Steek er een prikkertje in en snijd de rol in plakjes. Steek in elk stukje een cocktailprikker om ze stevig te houden.

Foto Najib Nafid

 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Kookrubriek
Kookrubriek
Kookrubriek
Kookrubriek