In je stad naar het strand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Het is zomer en dus de hoogste tijd om op het strand te hangen. Maar wat als je midden in de stad woont? Dan ga je toch naar een stadsstrand? Een greep uit het aanbod. 

Amsterdam
Amsterdam barst van de stadsstranden. Op IJburg zit Blijburg aan Zee al jaren en in stadsdeel Oost heb je Amsterdam Roest. Sinds kort bestaat in West Dok Amsterdam. En op het NDSM-werf zit Pllek, waar je zelfs nog even je tenen in de rivier kunt steken. 


Utrecht 
Bij stadsstrand Oog In Al (Soia) kun je lekker eten en naar de rivier staren. Elke zondagmiddag zijn er dj’s van het kaliber Nuno dos Santos, als het tenminste lekker weer is. Om af te koelen of je danszweet kwijt te raken, is er een koude douche.  


Amersfoort 
Zandvoort aan de Eem, aan de rivier de Eem, bestaat al tien jaar. Het is van alle gemakken voorzien en ook bij bloedhitte weten ze raad: dan wordt de sproeier van stal gehaald. 


Eindhoven 
Op Plage du Lac kijk je uit over het PSV-stadion. Er is een pingpongtafel en er zijn kleine badjes voor kinderen (waar jouw voeten vast ook wel in mogen). Het strand is nog maar twee weekenden open! 


Tilburg 
Bij Waterjump in Tilburg is er elke dag een ander thema, zoals langzaamaan-dag, cultuur-dag, akoestische donderdag en een bbq-kickoff. Zo weet je precies waar je aan toe bent.   


Haarlem 
Oké, in Haarlem zit je al vlak bij het strand, maar wat als je geen zin hebt om daarheen te fietsen? Dan is er altijd nog stadsstrand de Oerkap, op zes minuten lopen van het station. Leuk en dichtbij! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten