Jesse Klaver best verzorgde politicus in Zondag met Lubach-app Kamergotchi

Jesse Klaver beste verzorgd in Kamergotchi-app

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Jesse Klaver is niet alleen de winnaar van het Carrédebat: hij is ook de meest populaire politicus van Kamergotchi! In de app, die Zondag met Lubach in februari lanceerde, is de GroenLinks-leider het beste verzorgd. 

Honderdduizenden keren is de Kamergotchi gedownload. De app, die het team van Zondag met Lubach twee weken geleden lanceerde, was meteen een hit. Het idee is simpel: uit een ei kruipt een poppetje - een lijsttrekker. Net als bij een tamagotchi. Aan jou de taak om deze in leven te houden door hem of haar eten, aandacht of kennis te geven. 

Gestorven politici

In Zondag met Lubach maakte presentator Arjen Lubach bekend dat 751.074 Nederlanders een klein Pechtoldje, Ruttetje of Wildersje hadden. In totaal zijn 1,9 miljoen lijsttrekkers verzorgd. Dat betekent dat sommige lijsttrekkers halverwege helaas, door te weinig eten en drinken, zijn gestorven.

Jesse Klaver

Welke Kamergotchi-politicus het populairst is? Dat is Jesse Klaver: hij werd het beste verzorgd en bleef het langst in leven. Vooral bij vrouwen is de GroenLinks-leider populair, mannelijke spelers verzorgden juist goed voor Geert Wilders.

Peilingen

Ondanks dat Arjen Lubach in de uitzending kenbaar maakte geen enkel belang te hechten aan peilingen, kon hij het tóch niet laten om een Kamergotchi-peiling te houden. De resultaten: Alexander Pechtold van D66 zou 17 zetels krijgen, Geert Wilders van de PVV eveneens en Jesse Klaver van GroenLinks 20.

Je kunt nog tot 12 maart een Kamergotchi verzorgen: daarna kruipen de lijsttrekkertjes weer terug in hun ei.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren