The Voice Kids Belgie

Jongen (13) zingt voor vluchtelingen in de Vlaamse The Voice Kids

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Abobaker Rahman (13) zingt vanavond in The Voice Kids (België) de sterren van de hemel. Maar hij zingt niet voor zichzelf of zijn familie. Hij draagt zijn nummer op aan alle vluchtelingen.

Bommen

Toen Abobaker als 9-jarige jongen in Afghanistan woonde, moest hij schuilen voor de bommen in Kaboel en hield hij zich niet echt met zingen bezig. Tegenwoordig woont hij in België en ziet zijn leven er heel anders uit. 

Zinkend schip

Abobaker wordt door zijn vrienden Abu wordt genoemd en zingt vanavond het lied My heart will go on van Céline Dion. Abu leerde de soundtrack van de film Titanic vorig jaar kennen, maar heeft de film zelf nog nooit gezien. ‘Omdat iedereen bij dit nummer denkt aan het zinkende schip wil ik dit nummer speciaal zingen voor iedereen die in een gammel bootje naar Europa komt’, vertelt hij aan de Belgische nieuwssite HLN.

Blind auditions

Tijdens de blind auditions, die vanavond worden uitgezonden op de Belgische zender VTM, probeert hij de stoelen van de coaches te laten draaien. Impact zal het liedje in ieder geval wel hebben.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren