Justin Bieber foto EPA

Justin Bieber: ‘Stop met gillen’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

‘J-U-S-T-I-N B-I-E-B-E-R. AAAAAAAAAHHHHHH.’ Fans van de Canadese zanger kunnen het niet laten. Ze móeten gillen. En dat is Justin zat. Meer dan zat. De zanger doet er alles aan om het zijn fans af te leren. Of dat lukt? Nee! AAAARCH!!!!

Justin Bieber reist op dit moment de wereld over met zijn Purpose World Tour. De zanger lijkt zich een doel te hebben gesteld: zijn fans laten stoppen met gillen. Bij elk concert maakt hij hen duidelijk dat hij het niet meer wil. Hij wil dat ze luisteren naar zijn gevoelige ballads en horen wat hij hen te vertellen heeft. Want Justin is niet meer dat tieneridool met die beroemde lok, maar een serieuze artiest met serieuze muziek. En daar hoort dus geen gegil bij.

 

Maar zijn verzoek is gericht tegen dovemansoren (vast veroorzaakt door dat oorverdovende gekrijs) want de fans gillen maar door.

Fans Bieber foto EPA

Boos

Vorige week was Justin het meer dan zat. Hij beende boos weg toen hij in Manchester weer werd getrakteerd op geschreeuw nadat hij had geprobeerd te vertellen waarom hij doet wat hij doet. Na een paar minuten kwam hij terug en legde uit waarom hij zo kwaad was. ‘Ik heb mijn leven gewijd aan optreden en mensen blij maken met mijn muziek’, zei hij. ‘Ik heb het gevoel dat mensen mij niet hetzelfde respect teruggeven en dat doet pijn.’

Een paar dagen later noemde hij zijn schreeuwende fans in Birmingham 'irritant'. 

Welke kant beende Bieber op? Nou, die kant: backstage (beeld: YouTube)

Tweestrijd

Fans zijn in tweestrijd. Een deel vindt dat de zanger gelijk heeft en stuurden hun steunbetuigingen met #respectjustin de wereld in. Maar er zijn er ook die hem ronduit onbeschoft vinden.

Ook de Britse presentator Piers Morgan vindt dat Justin zich gedraagt als een verwend nest. In zijn column in de Daily Mail schrijft hij dat bezoekers goud geld betalen om bij Justins concert te zijn en dat ze ook nog eens een hoop uitgeven aan merchandise. En wat krijgen ze terug: een tirade. ‘Echt Justin? Je vindt je fans irritant omdat ze schreeuwen omdat ze je adoreren. Kijk eens in de spiegel? Wie is hier nu werkelijk irritant?’

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren