Kasper en Jordy van Owy

Kasper en Jordy lanceren uitleenapp Owy

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marieke de Jong
Marieke
de Jong

Je leent spullen uit, vergeet wat je aan wie hebt gegeven en uiteindelijk zie je het nooit meer terug. Herkenbaar? Dan is de nieuwe app Owy iets voor jou! De app is gemaakt door twee jongens en is binnenkort te downloaden.

Echt zenuwachtig zijn Kasper (foto links) en Jordy (beiden 16) niet, maar spannend is het wel. Na een maand hard werken wordt hun app voor Apple en Android binnenkort gelanceerd. Iedereen kan daarin items toevoegen en erbij zetten wie het heeft geleend.

Kasper en Jordy van Owy

Kasper bedacht de app uit persoonlijke frustratie, vertelt hij. ‘Dan leende ik dingen uit, maar ik vergat het steeds terug te vragen.’ Samen met ontwikkelaar Jordy ging hij daarom aan de slag. Ze kennen elkaar via internet. Daar werkten ze een paar maanden geleden samen aan Counting Owl, een app om socialmediavolgers mee beheren.

Skypen, nu!

‘Ik had schetsen gemaakt en die mailde ik naar Jordy’, zegt Kasper enthousiast. ‘Hij zei meteen: “We moeten nu Skypen!”’ Een gesprek van vijf uur, een websitedomeinnaam, een paar e-mailadressen en socialmediaaccounts later was Owy geboren. En nu is de app bijna online.

Hoewel Kasper pas in havo 4 zit, ziet hij een toekomst als app- en websitebouwer helemaal zitten. Hij heeft zichzelf de afgelopen drie jaar de basis aangeleerd door tutorials op internet te bekijken. Met een studie Communication and Multimedia Design hoopt hij de rest van het vak onder de knie te krijgen. Maar eerst moet Owy de wereld veroveren. De app kan overal gedownload worden. Voor mensen in het buitenland is er een speciale Engelse versie. Kasper: ‘Ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken maar ik heb er alle vertrouwen in.’

Kasper en Jordy van Owy

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren