Kokosnoot
Feit of fabel?

Kokosolie is supergezond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Zwemmen na het eten is gevaarlijk. Wortels zijn goed voor je ogen. Sommige dingen hoor je zo vaak, dat je denkt dat ze waar zijn. Iedereen zegt het, dus het zal wel kloppen. Maar is dat altijd zo?

Als iets maar vaak genoeg beweerd wordt, denk je al snel dat het ook waar is. In deze rubriek onderzoeken we feiten en fabels.

Kokosolie is gezond

Je las het afgelopen jaren vaak: kokosolie maakt je slank, het zorgt voor glanzend haar, een stralende huid en verbetert je immuunsysteem. Kortom, een wondermiddel. 

Harvard-professor Karin Michels ziet het heel anders. Volgens haar is het een mythe dat kokosolie zo gezond is. Het bestaat namelijk voor meer dan 80% uit verzadigd vet. Het cholestorol daarin kan in de aderen blijven plakken en dat is heel gevaarlijk. Andere gezondheidseffecten zou kokosolie ook niet hebben. Ook het Voedingscentrum adviseert om niet te vaak kokosolie te eten. Het bevat de meeste verzadigde vetten van alle bakproducten. 

En goed voor de planeet is kokosolie ook al niet: voor de aanleg van kokosplantages sneuvelt veel tropisch bos en voor de teelt van de kokosnoten zijn bestrijdingsmiddelen en veel water nodig.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Feiten en fabels over de nieuwe donorwet.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren