In a heartbeat

Korte film over verliefde jongens verovert je hart

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Heb je vier minuten over? Dan is In a Heartbeat een aanrader. De korte animatiefilm, over een verliefde jongen wiens hart letterlijk op hol slaat, is een hit op internet. 

Namen, die hebben we twee jongens niet. En echte praters zijn de scholieren ook al niet. Juist daarom weet het universele liefdesverhaal wereldwijd heel wat harten te veroveren. 

Beth David and Esteban Bravo, twee Amerikaanse filmstudenten, maakten de korte film met behulp van crowdfunding. Ze hadden drieduizend dollar nodig, maar ontvingen meer dan veertienduizend! Het aantal kijkers loopt ondertussen al in de miljoenen en de reacties zijn unaniem lovend.

In a Heartbeat - Animated Short Film

Jongen en een jongen

De makers wilden de jongen eerst op een meisje verliefd laten worden, maar bedachten zich al snel: een jongen en een jongen, dat zou nóg krachtiger zijn. Bovendien werd het hoog tijd voor een animatiefilm waarin homoseksualiteit aandacht krijgt, vonden ze. David en Bravo hopen dat jongens en meisjes over de hele wereld hun hart achterna durven te gaan. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Deze jongeren staan met liefde voor paal of Zo houd je je vakantieliefde warm.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren