Fan Van

K's Choice

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In de rubriek Fan Van vertellen lezers van 7Days over hun favoriete artiest. Muziekredacteuren Jelger, Sytse en Govrien geven alvast een voorproefje. Aflevering 3: K's Choice.

Naam: Govrien
(Ooit) fan van: K's Choice 
Topliedjes: Believe, Mr. Freeze, Elegia

Ik kan ze nog steeds zonder uitzondering meezingen. De nummers van K’s Choice zitten al jaren woord voor woord, nee letter voor letter, in mijn hoofd. Ik heb het nooit geprobeerd, maar ik denk dat ik ze zelfs achteruit kan opdreunen. En mocht ik ooit op mijn hoofd vallen en door bezorgde omstanders gevraagd worden naar mijn naam, dan ben ik doodsbang dat mijn antwoord 'Elegia' of 'Mr. Freeze' of zo zal zijn. De cryptische teksten van Sarah Bettens interpreteerde ik zo dat ze precies van toepassing waren op mij en mijn leven als zestienjarige.

Toen K’s Choice in 1996 samen met Skin van Skunk Anansie Not an Addict zong, was dat het hoogtepunt van mijn leven. Op dat moment besloot ik: deze band zal nóóit meer optreden zonder mij op de voorste rij. Ik denk dat dat gelukt is, een paar jaar lang. Óveral reisde ik K’s Choice achterna, van Paradiso tot Vredenburg, van Landgraaf tot Brussel en Mechelen. Soms wel drie keer per week.

Hele dagen sleet ik op trappetjes, grasvelden of trottoirs van het betreffende poppodium. Dat had niet alleen als voordeel dat ik steevast vooraan kon staan, maar ook dat de bandleden vaak nog even een praatje kwamen maken. Veel verder dan 'mag ik (wéér) met je op de foto' ben ik trouwens nooit gekomen. Ach ja, wat had ik ook moeten zeggen? 'Hee, zal ik al jullie albums anders even van achteren naar voren reciteren?'

Ben jij dol op een band, DJ, rapper, zanger of wat voor artiest dan ook? Vertel er dan over in 7Days! Mail je naam, leeftijd en favoriete artiest naar jelger.woudstra@sevendays.nl en dan nemen we contact met je op voor een interview. 

K's Choice - Not An Addict Live @ AB Brussels Belgium 2011

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Fan Van
Fan Van
Fan Van
Fan Van