Laat de festivals maar komen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Slapen in je eigen bed of liever in een klam, krap tentje? Meedeinen op indie, rock of liever dance? Als het op festivals aankomt, hebben we best veel te kiezen. Vorig weekend werd het festivalseizoen afgetrapt met Paaspop. Welke festivals mag je ab-so-luut niet missen dit jaar?  

Dansen onder de achttien 

Dancefestivals zijn vaak voor 18+. Gelukkig zijn er tijdens Koningsdag feesten voor íedere leeftijd. In Breda is 538 Koningsdag. In Leeuwarden is Kingsday Outdoor en in Zwolle heb je Kingdance
Wanneer: 27 april
Waar: Breda, Leeuwarden en Zwolle 
Wie: In Breda staan onder meer Lucas & Steve, Brace, Maan en Kris Kross Amsterdam. In Leeuwarden Martin Harder, Puri, Gio, Chuckie. En in Zwolle Firebeatz, Apster en Yellow Claw. 
Wat kost het? 538 Koningsdag is €22,50, Kingsday Outdoor €12,50 en Kingdance kost €10,- 

De Jeugd komt naar jóu  

Het grote voordeel van de Bevrijdingsfestivals is dat naar jóu komen, in plaats van andersom. Of in ieder geval in je buurt, want op veertien plekken is er wel een Bevrijdingsfestival. De Jeugd van Tegenwoordig en De Staat zijn dit jaar ambassadeurs van de vrijheid. 
Wanneer: 5 mei
Waar: Groningen, Leeuwarden, Assen, Zwolle, Almere, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Rotterdam, Vlissingen, Wageningen, Den Bosch, Roermond. 
Wie: dat verschilt per stad, maar onder andere Di-Rect, Jonna Fraser, Douwe Bob, De Jeugd van Tegenwoordig, Sevn Alias, Jungle by Night, De Staat, Ronnie Flex en My Baby treden op. 
Wat kost het? Niks 


Pop dance én snoeiharde rock 

De dinosauriër onder de festivals is nog altijd Pinkpop. Het festival waar de oude mannen die er al sinds mensenheugenis rondstampen tegenwoordig hun terrein delen met de Justin Bieber- en Martin Garrixfan. 
Wanneer: 3-5 juni
Waar: Landgraaf  
Wie: White Lies, Kaiser Chiefs, Green Day, Kings of Leon, Kensington,  Ronnie Flex & Deuxpierence Band, Broederliefde, Kodaline. 
Wat kost dat? €95,- voor een dagticket, €195 voor een weekendticket.  

Een afbeelding van tante Rikie, de festivalmascotte van Zwarte Cross.  

Gieren, crossen en vereren 

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Als dat motto ergens níet van toepassing is, is het wel op Zwarte Cross. Want daar heerst tante Rikie, de festivalmascotte die wordt rondgedragen en vereerd als een heilige, maar die toch erg gewoon is gebleven. Daar zijn naast muziek en motorcross themakroegen zoals gaycafé de Kast (kom d’r uut!). En daar kun je de boel eens lekker luchtig bekijken, vanuit een gigantisch hoge zweefmolen.  
Wanneer: 14 juli t/m 16 juli 
Waar: Lichtenvoorde
Wie: Baby Blue, De Likt, Golden Earring, Joost van Bellen, Kenny B., Mr Polska, Rico & Sticks, Rowwen Hèze en Sue the Night. 
Wat kost het? Een dagkaart is €30,- (of €10,- als je jonger bent dan vijftien). Een driedagenkaart is €55,-. 

Afscheidsfestival 

Er is geen betere manier om het festivalseizoen af te sluiten dan met Into the Great Wide Open. Lekker uitwaaien op een Waddeneiland, neerploffen in een duinpan, of rocken in campingcafé De Bolder. 
Wanneer: 31 augustus – 3 september
Waar: Vlieland
Wie: Dat wordt bekend ná het festival Here Comes the Summer, het voorjaarszusje van ITGWO, dat eind april is. 
Wat kost het? €135,- en €20,- voor iedereen onder de zeventien jaar 

Meer meer meer

En wat dacht je van Lowlands (18-20 augustus in Biddinghuizen), Best Kept Secret (16-18 juni in Hilvarenbeek), Down the Rabbit Hole (23-25 juni in Ewijk)? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren