Levy

Levy (17): ‘Ik heb nog nóóit een prijs gewonnen’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Creatieve jongeren verzamelden zich zaterdag in de Westergasfabriek in Amsterdam. Tijdens de finale van Kunstbende streden ze tegen elkaar in de categorieën dans, dj, expo, fashion, film, muziek, taal en theater. Levy Geernaert (17) uit Vlissingen won in de categorie Taal met een verhaal over jezelf tegenkomen. 

Charmant en fris

Tijdens het schrijven merkte Levy dat hij zichzelf vaak in de weg zat. ‘Ik heb een hekel aan pretentie en vind niet snel iets mooi', vertelt hij. 'Toen ik een stuk had geschreven, vond ik het achteraf heel erg klinken zo van “oh ik weet het beter”. Toen heb ik het veranderd in iets heel persoonlijks.’ Dat werkte blijkbaar. Jurylid meester Bart zei over zijn tekst: ‘Creatief, charmant, fris, supertalentvol. Wordt nog groot.’ Journalist Steffi Posthumus van krant Het Parool vond dat zijn tekst een ‘prachtige opbouw’ had en ‘een mooi verhaal’ was. ‘Niets dan lof.’ Jurylid Aimée Kiene van de Volkskrant vond het stuk ‘heel mooi rond en erg beeldend. Het zijn bijna scènes.’

Gedachtes op papier

‘De nacht voor de Zeeuwse voorronde van Kunstbende dacht ik: dit wil ik even kwijt’, vertelt Levy. Daarbij vond hij het belangrijk dat het een rond verhaal zou worden. ‘Met gevoel en observaties, zonder als eikel over te komen. Het ging over iets dat zich in mijn hoofd afspeelt: dat ik in de toekomst het perfecte meisje ontmoet, maar dan verpest ik het in mijn eigen hoofd.' Dat hij gewonnen heeft, vindt hij ‘heel bizar en heel vet. Ik heb nog nooit een prijs gewonnen!’

De Kunstbende

Uit ruim 3500 inschrijvingen zijn de afgelopen maanden 90 acts geselecteerd tijdens de voorrondes van Kunstbende. Daaruit kwamen behalve Levy nog zeven winnaars uit de bus: Nadeche (18) uit Bakel won in de categorie dans. In de categorie dj won S!rene (18) uit ’s-Gravendeel. Expo is gewonnen door Daan (18) uit Ubbergen. Wiepke (16) uit Den Haag won in de categorie fashion. Sterre (16) uit Linschoten won het onderdeel film. En de muziekprijs ging naar Kings Cross (gemiddeld 15) uit Utrecht. Charlotte & Bibi (18) uit Voorburg wonnen het onderdeel theater. 

Een uitgebreider interview met Levy lees je in 7Days (verschijningsdatum 7 juli 2017). 

Zijn tekst kun je hier lezen. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren