Kookrubriek

Maak het lekker zelf: 7Days-cheesecake

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Simcha (12) woont met zijn ouders en zusje in Maarssen. Hij zit in de tweede van het gymnasium en moet elke dag elf kilometer naar school fietsen. Dat doet hij het liefst keihard want naast koken is wielrennen zijn grote hobby.

‘Met koken ben ik een paar jaar geleden begonnen. Eerst een beetje cupcakes maken. En daarna vooral pannenkoeken bakken en toetjes verzinnen. En na een tijdje had ik met mijn zusje afgesproken dat we elke zaterdag zouden gaan koken. Dat was even leuk maar in de praktijk werkte dat toch niet. We waren het nooit eens over wat we zouden gaan maken.'

'Nu kook ik ongeveer twee keer per maand. Ik heb een aantal gerechten die ik best vaak maak en waarvan ik gewoon zeker weet dat ze lekker zijn. Spaghettitaart bijvoorbeeld, die lukt altijd heel goed.'

Roomcroissantjes

'Ik ben niet een enorme kookfreak of zo. Ik bekijk weleens recepten op internet maar ik ben er niet dag en nacht mee bezig. Ik maak soms wel dingen na. Op vakantie in Italië hadden we bijvoorbeeld croissantjes met room. Die heb ik toevallig vorig weekend gemaakt. Dat was lekker, maar het smaakte toch niet helemaal zoals op vakantie.'

'Ik heb ook gewoon geen tijd om elke dag te koken. Ik zit in Utrecht op school en dat is ruim elf kilometer fietsen. Maar dat maak me niets uit. Mijn grootste hobby is namelijk fietsen, ik zit op een wielrenclub in Nieuwegein. Twee keer in de week moet ik trainen en daarnaast rijd ik soms nog wedstrijden. Dat kost best veel tijd.'

'Mijn grote droom is ook niet om later kok te worden. Wel zou ik graag ooit de Tour de France winnen. Helaas is dat nog niet helemaal het niveau waarop ik nu fiets. Bij wedstrijden ben ik tot nu toe één keer bij het peloton gebleven, de andere keren ben ik altijd gelost. Maar ach, ik vind het vooral gewoon leuk. Net als lekkere dingen maken dus.'

Ideale combinatie

'Het leukst vind ik het om bestaande recepten zelf een beetje te veranderen. Deze taart is misschien niet het makkelijkste wat je kunt maken maar hij is zó lekker. Ik heb hem gekozen omdat-ie de twee lekkerste dingen die ik ken bij elkaar brengt: cheesecake en tiramisu. De perfecte combinatie dus. ik heb ‘m nu al een keer of tien gemaakt maar ik heb er nog lang geen genoeg van. Je moet er alleen wel geduld voor hebben want hij moet láng in de koelkast.’

Recept: Tiramisu-Cheesecake

Benodigdheden:

175 gram lange vingers 
4 eetlepels boter
amaretto of een andere koffielikeur
1 bakje naturelroomkaas van Philadelphia
1 bakje mascarpone (250 gram)
200 gram suiker
2 eieren
4 eetlepels bloem
cacaopoeder (voor de versiering)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet onder in de oven een bakje met water (dan blijft je taart smeuïg). Doe de boter in een pannetje en laat hem smelten. Terwijl je de boter af laat koelen, kruimel je de lange vingers fijn in een mengkom. Roer de gesmolten boter erdoor en doe er twee eetlepels Amaretto bij. Meng het nog even goed en verspreid het egaal over de springvorm. Roer in een mengkom de roomkaas, mascarpone en suiker met een mixer tot een gladde substantie. Nog twee eetlepels Amaretto toevoegen en weer kort mixen. Nu de eieren en bloem toevoegen en op een lage stand mixen tot een gladde saus.

Verdeel het mengsel over de lange vinger-kruimels en strijk de bovenkant glad. Zet de springvorm nu in de oven en laat hem 30 minuten bakken. Let op, het lijkt niet heel stevig maar dat hoort! Als je klaar bent met bakken zet je de oven uit en doe je hem open om de taart nog 20 minuten af te laten koelen in de oven. Hierna zet je hem in de koelkast. Laat de taart daar minimaal drie uur in opstijven, liever nog een hele nacht. Vlak voordat je hem gaat opeten is het lekker om hem nog even te bestrooien met wat cacaopoeder. Het is erg leuk om bijvoorbeeld een uitgeknipte naam van papier op de taart te leggen, dan de cacaopoeder eroverheen en dan het sjabloon er weer afhalen.

7Days zoekt koks!

Sta je regelmatig in de keuken en heb je een lekker recept dat je best met andere lezers wil delen? Dan komen wij graag proeven! Mail naar nathalie@sevendays.nl als je het leuk vindt om mee te doen. Alle eerdere afleveringen van deze rubriek vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Kookrubriek
Kookrubriek
Kookrubriek
Kookrubriek