Madisyn Babcock

Madisyn (17) poseert met beschilderd hoofd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

De Amerikaanse Madisyn Babcock (17) heeft alopecia: haaruitval. Om toch te stralen op haar eindexamenfoto’s, liet ze haar moeder haar hoofd beschilderen. De foto’s gaan nu viral.

Madisyn heeft alopecia. Daardoor groeit er weinig haar op haar hoofd. Meestal bedekt ze haar kale plekken met een hoofddoek, vertelt ze aan Yahoo Lifestyle. Maar voor haar eindexamenfoto’s liet ze die af. ‘Ik besloot mijn hoofd te laten beschilderen om aandacht te vragen voor alopecia en om natuurlijke schoonheid te promoten.’

Sterkere band

Madisyns moeder is kunstenares en kreeg de eer om haar dochters hoofd te beschilderen met bloemen. Dat duurde uren, maar maakte de band tussen moeder en dochter wel sterker. ‘Het symboliseerde elk moment dat we hebben meegemaakt op de middelbare school’, vertelt Madisyn aan A Plus.

Nieuwe inspiratie en zekerheid

Daarna liet Madisyn zich fotograferen door Chelsea Taylor. Die foto’s gaan nu viral. ‘Dat geeft me nieuwe inspiratie en zekerheid’, zegt Madisyn tegen BuzzFeed. ‘Ik hoop dat dat ook geldt voor anderen.’

Madisyn 1511527591

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Schadevergoeding na verplicht haar verven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren