Maggie (19) deelt eerste foto's Nirvana

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Maggie Poukkula (19) had geen idee wat er precies op stond, maar vond het cool dat ze foto’s had gevonden van haar vader die met Kurt Cobain jamde. Daarom zette ze ze op Twitter. Het bleken foto's van het allereerste optreden van Nirvana óóit te zijn. 

De vader van het meisje, Tony Poukkula, groeide volgens het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone op met Kurt Cobain. In 1987 organiseerde hij een optreden in zijn kelder in Raymond in Washington. Grungegroep Nirvana trad er voor de allereerste keer ooit op, toen nog met drummer Aaron Burckhard. Tony zou ook twee covers van Led Zeppelin hebben meegespeeld. 

Geen idee
Dit alles wist Maggie nog niet toen ze de foto’s deelde op Twtter. ‘Ik had er geen idee van dat het foto's waren van Nirvana's eerste optreden', vertelde ze aan Rolling Stone. 'Mijn vader liet ze me een tijdje geleden zien, maar vertelde nooit het hele verhaal. Ik kwam het pas te weten door alle artikelen.' Ze vond het gewoon cool om foto's van haar vader en Kurt te zien, die ze in een van haar vaders biografieën van Cobain vond.  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren