Magische rugzak en bemoeiborstel: nieuwe slimme gadgets

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

In Las Vegas vergaapten duizenden technologieliefhebbers zich vorige week aan nieuwe gadgets. Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) - de grootste elektronicabeurs ter wereld – lieten bedrijven hun nieuwste uitvindingen zien. De uitdrukking ‘What happens in Vegas, stays in Vegas’ geldt wat ons betreft niet voor onderstaande uitvindingen. Die mogen juist zo snel mogelijk over de wereld verspreid worden.

Magische rugzak
Een rugzak is leuk, maar een rugzak met een enorm E-Ink-scherm (foto boven) is veel leuker. Daarop kun je zelf een afbeelding vertonen. Jij ziet daar tijdens het dragen natuurlijk niets van, maar reken maar dat je op school bekijks hebt met zo’n magische tas. Je hebt de keuze uit een 4,7- of 10-inch display. De prijs is omgerekend tussen de 95 en 380 euro. Het scherm is stootvast, dus je schooltas in een hoek smijten kan nog steeds.

Slimme borstel  Foto AFP

Bemoeiborstel
Een zelfdenkende borstel die ervoor zorgt dat je nooit meer een badhairday hebt. Dat klinkt fantastisch toch? De slimme ‘Hair Coach’ van L’Oreal heeft een sensoren tussen de borstelharen zitten. De bijbehorende app begeleidt je in het borstelen van je haar. Je krijgt dan commentaar als: ‘niet te hard’ of ‘vergeet de achterkant niet’. De borstel voelt ook of je haar aan een wasbeurt toe is. De app zou via de microfoon zelfs kunnen horen hoe gezond het haar is. Is het te droog dan knispert het bijvoorbeeld harder. De borstel geeft dan verzorgingstips. Van de prijs (ruim tweehonderd euro) gaat je haar alleen wel meteen rechtovereind staan.
Slimme sokken

Slimme sokken
Slimme sokken die met sensoren de temperatuur van de huid in de gaten houden. Het Nederlandse bedrijf Siren Care won er op de beurs een innovatieprijs van bijna vijftigduizend euro mee. Bij een beschadiging van de huid gaat de temperatuur omhoog, wat de sokken dan detecteren. Dat is vooral handig voor mensen met suikerziekte bij wie dat soort ontstekingen voor veel ellende zorgen. Via een bluetooth-verbinding maken de sokken verbinding met je telefoon. Als ergens een ontsteking dreigt, krijg je een waarschuwing. De slimme sokken zijn vanaf komend voorjaar te koop en kosten zo’n 115 euro voor zeven paar.
drieschermen

Drieschermenlaptop
Gamers konden op de beurs hun hart ophalen. Vooral de nieuwe Razer-laptop met drie schermen trok veel bekijks. De twee zij-schermen zijn uitklapbaar en zorgen ervoor dat je een superbreed zicht op je game hebt. De laptop is door het driedubbele scherm wel bijna vier centimeter dik en weegt zo’n 5,5 kilo. Prijs en verkrijgbaarheid zijn nog niet bekend.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren